ΑΘΗΝΑ
13:34
|
28.04.2024
Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ διαπίστωσε πως δεν οφείλεται σε τεχνική βλάβη αλλά σε συντονισμό ήχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ πιστεύει πως βρήκε την «πηγή» του περίεργου βουητού που έχει ανησυχήσει τις τελευταίες εβδομάδες τους κατοίκους στην περιοχή των Μετεώρων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πηγές του ιστότοπου GRTimes ο «απόκοσμος» θόρυβος δεν οφείλεται σε τεχνική βλάβη, αλλά σε συντονισμό ήχου.

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ της ίδιας πηγής αναφέρει ότι τα ξημερώματα της Τρίτης Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποίησαν άλλη μία αυτοψία (σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων), με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπου και διαπιστώθηκε ότι μόλις οι τεχνικοί μετέβησαν στη δεξαμενή της Πολίχνης (2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο) σταμάτησε ο θόρυβος.

Όπως εξήγησαν πηγές της ΕΥΑΘ «το κλιμάκιο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. «Δεν οφείλεται λοιπόν σε τεχνικό πρόβλημα εντός της δεξαμενής. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή».

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να επιβεβαιωθεί το επικρατέστερο σενάριο, ενώ αυτοψία από κλιμάκιο και διοίκηση της ΕΥΑΘ θα πραγματοποιηθεί και απόψε το βράδυ. «Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα», σημειώνουν πηγές της ΕΥΑΘ.

Με πληροφορίες από GRTimes, ThessToday

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα