ΑΘΗΝΑ
06:06
|
25.04.2024
Νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την ορκωμοσία της Σιομάρα Κάστρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κυβερνήσεις της Ονδούρας και της Βενεζουέλας επισημοποίησαν την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών με την διαπίστευση της πρέσβειρας Μαργκώ Γκοντόι, στην Τεγκουσικάλπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τα έγγραφα παραδόθηκαν στον ομόλογό του της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό παλάτι στην πρωτεύουσα της χώρας και επεσήμανε ότι με αυτή τη διαδικασία οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αποκαταστάθηκαν επίσημα.

Παραδώσαμε στον Καγκελάριο Ενρίκε Ρεϊνά, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κυβερνητικό Μέγαρο στην Τεγκουσικάλπα, τα διαπιστευτήρια της Μαργκώ Γκοντό, ως Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στη Δημοκρατία της Ονδούρας.

Η Γκοντόι, δικηγόρος, εμπειρογνώμονας σε ποινικές διαδικασίες και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου των Άνδεων, ήταν έως τώρα αναπληρώτρια υπουργός Κομμούνων, Κυβερνήτης της Πολιτείας Κογιέντας και Υπουργός Γυναικών και Ισότητας των Φύλων της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Μετά την ορκωμοσία της Σιομάρα Κάστρο ως Προέδρου την περασμένη Πέμπτη, η Ονδούρα και η Βενεζουέλα ανακοίνωσαν την ανανέωση των διπλωματικών σχέσεων, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2019 ως αποτέλεσμα της μη αναγνώρισης της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, από τον τότε πρόεδρο της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Χερνάντεζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ταξίδεψε στην Τεγκουσικάλπα προκειμένου να παραστεί ως προσκεκλημένος στην ορκωμοσία της Κάστρο, και δήλωσε ότι οι διπλωματικές σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και ότι μαζί οι δύο χώρες θα οικοδομήσουν την ενότητα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι θα ζητεηθεί από τις νέες αρχές της Ονδούρας να διερευνηθούν οι κλοπές που καταγράφηκαν στα κεντρικά γραφεία της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Τεγκουσικάλπα κατά τη διάρκεια της θητείας του Χερνάτνεζ (2014-2022).

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα