ΑΘΗΝΑ
13:22
|
30.04.2024
Δεσμεύτηκε να προσπαθήσει περισσότερο προκειμένου να προσφέρει στο κοινό του στο Spotify πιο «ισορροπημένες» απόψεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να προσπαθήσει περισσότερο προκειμένου να προσφέρει στο κοινό του στο Spotify πιο «ισορροπημένες» απόψεις δεσμεύτηκε ο Τζο Ρόγκαν, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τον Νιλ Γιανγκ και την Τζόνι Μίτσελ, ότι συμβάλει στην διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό.

Μετά το αίτημα των δύο δημοφιλών μουσικών για απόσυρση της μουσικής τους από τη δημοφιλή πλατφόρμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το Spotify ανακοίνωσε ότι εργάζεται προκειμένου να προσθέσει συμβουλευτικές προειδοποιήσεις σε όποιο podcast αναφέρεται στον κορονοϊό, ενώ ο Ρόγκαν ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε να διορθώσει τα όποια προβλήματα προέκυψαν έως τώρα.

Σε ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που δημοσιεύτηκε σήμερα Δευτέρα, ο Ρόγκαν αναφέρει ότι «θα προσπαθήσει περισσότερο να προσελκύσει άτομα με διαφορετικές απόψεις» στην εκπομπή του – η οποία έχει κατά μέσο όρο 11 εκατομμύρια ακροατές ανά επεισόδιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Rogan (@joerogan)

Μεγάλο μέρος της διαμάχης που έχει προκύψει αφορά σε δύο πρόσφατα επεισόδια του podcast του, στα οποία συμμετείχαν ο καρδιολόγος Δρ. Πίτερ ΜακΚάλαχ και ο ανοσολόγος/ιολόγος Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις αντίθετες με τις βασικές πληροφορίες που παρέχονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο Ρόγκαν αρνήθηκε τις κατηγορίες για παραπληροφόρηση, λέγοντας ότι «δεν προσπάθησε ποτέ να κάνει τίποτα άλλο με αυτό το podcast παρά να μιλήσει απλώς με τους ανθρώπους», αλλά παραδέχτηκε πως καταλαβαίνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και υποστηρίζει τον σχεδιασμό του Spotify να ενσωματώσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης στην αρχή των αμφιλεγόμενων επεισοδίων.

«Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να προσπαθήσω να εξισορροπήσω αυτές τις αμφιλεγόμενες απόψεις με τις θέσεις της άλλης πλευράς, ώστε να καταλήξουμε ίσως σε μια καλύτερη άποψη».

«Δεν είμαι θυμωμένος με τον Νίλ Γιάνγκ, είμαι ένας τεράστιος θαυμαστής του» ανέφερε, σημειώνοντας τον θαυμασμό του και για τη μουσική του.

Την Κυριακή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify, Ντάνιελ Εκ, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν νέες προειδοποιήσεις που θα ανακατευθύνουν τους χρήστες σε έναν κόμβο δεδομένων για τον κορονοϊό, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τους υπάρχοντες κανόνες που εμποδίζουν τους συντελεστές της πλατφόρμας να κοινοποιούν ψευδείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Spotify, ο κ. Εκ αναφέρει ότι «είναι σαφές πως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα ώστε να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε ευρέως αποδεκτές πληροφορίες από τις ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες που μας καθοδηγούν σε αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο».

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα