ΑΘΗΝΑ
20:18
|
15.05.2024
Το GoFundMe διέκοψε τις δωρεές σε οδηγούς φορτηγών που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στον Καναδά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δωρεές στη σελίδα “Freedom Convoy 2022” είχαν φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια Καναδά, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, με περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια Καναδά να έχουν αποδεσμευτεί μέχρι στιγμής στους διοργανωτές.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης είχαν προτείνει να κινηθεί νομικά κατά της πλατφόρμας για να αποτραπεί η αποδέσμευση περισσότερων κεφαλαίων.

Εδώ και σχεδόν μια βδομάδα, οι Καναδοί οδηγοί φορτηγών έουν βγει στους δρόμους εξαιτίας της εντολή που απαιτεί πλέον να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.

«Αυτός ο έρανος βρίσκεται επί του παρόντος σε παύση και υπό εξέταση για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνεται με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς”, ανέφερε μια ειδοποίηση που εμφανίστηκε στη σελίδα δωρεών του «Κονβόι για την Ελευθερία» την Τετάρτη. «Η ομάδα μας εργάζεται 24/7 και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους δωρητές. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η GoFundMe ανακοίνωσε: «Απαγορεύουμε αυστηρά το περιεχόμενο των χρηστών που αντικατοπτρίζει ή προωθεί βίαιη συμπεριφορά – σε αυτήν την περίπτωση, ο διοργανωτής πληρούσε τις απαιτήσεις μας και ο έρανος δεν παραβίασε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών μας τη στιγμή της δημιουργίας του».

Σε σχέση με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από περισσότερους από 120.000 δωρητές, η GoFundMe είπε ότι παρακολουθεί τον έρανο για να διασφαλίσει ότι τα μετρητά θα κατευθυνθούν προς τους προβλεπόμενους αποδέκτες.

Οι ηγέτες των διαδηλώσεων δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την κίνηση του GoFundMe.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα, Πίτερ Σλόλι, τόνισε ότι πολλές από τις δωρεές προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το CBC News αναφέρει ότι άλλοι δωρητές, σύμφωνα με σχόλιά τους στην ιστοσελίδα, βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Πολωνία.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ποια μέτρα μπορεί να χρειαστούν για να τερματιστούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Οττάβα, οι οποίες έχουν μειώσει τη μαζικότητά τους τις τελευταίες ημέρες, ο αρχηγός της αστυνομίας αρνήθηκε να αποκλείσει τη στρατιωτική επέμβαση.

ΠΗΓΗ: ΒBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά τη δολοφονική απόπειρα -Γνωστός λογοτέχνης ο φερόμενος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα