ΑΘΗΝΑ
05:35
|
10.05.2024
Προετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο και κάθοδο στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα παραμείνουμε στα πόστα μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά. Το χώμα ατσάλι. Δεν θα μας κουνήσει κανένας». Αυτό διαμηνύουν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και εξαγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της εταιρείας και τις απολύσεις, στη Λάρυμνα, στην Εύβοια, στην Καστοριά, στα Σέρβια και στην Αθήνα, όπου δηλαδή έχει εγκαταστάσεις, μεταλλεία και γραφεία η μεγαλύτερη μεταλλουργία της χώρας.

Σε ομόφωνο ψήφισμά τους το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), η Ένωση Εργαζομένων Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ «Ο Αγιος Ιωάννης», το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς & Σερβίων και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα) σχολιάζοντας τα όσα τους ανακοίνωσαν στην τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Ενέργειας Κ. Σκρέκας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης σημειώνουν: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, μετά από δύο χρόνια κοροϊδίας και εμπαιγμού, μας πρότειναν την ανεργία και το ξεσπίτωμα. Το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή για πολλά δεινά το είχαμε καταλάβει. Το ότι είναι ικανή να δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση σε ολόκληρες περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες ξεπερνούσε ακόμα και την πιο τρελή μας φαντασία».

Σχολιάζοντας το «κοινωνικό πακέτο» που τους προτείνει η κυβέρνηση, τα Σωματεία τονίζουν: «Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν αποδεχόμαστε την πρόταση της κυβέρνησης, όχι μόνο γιατί μας ρίχνει στην ανεργία και μας ξεσπιτώνει, αλλά και γιατί είναι καταστροφική για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της λειτουργίας της. Θα παραμείνουμε στα πόστα μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά: Το χώμα ατσάλι. Δεν θα μας κουνήσει κανένας».

Τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις, ανήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Παναγιώτης Πολίτης μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra».

Πρώτος σταθμός των πολύμορφων και δυναμικών δραστηριοτήτων, όπως ανέφερε θα είναι μια μεγάλη, ανοιχτή σύσκεψη στις 13 Φλεβάρη, προκειμένου να πάρει τα χαρακτηριστικά μεγάλου συλλαλητηρίου από φορείς και συνδικάτα της περιοχής, όπου εκεί θα προταθεί ημερομηνία μεγάλης καθόδου στην Αθήνα «στην οποία ενδεχομένως να παραμείνουμε» τόνισε ο κ. Πολίτης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου, χωρίς δουλειά θα μείνουν 1.080 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 200 εργολαβικοί εργαζόμενοι και περίπου 150 με 170 αυτοπασχολούμενοι με δικά τους οχήματα, ενώ στο δρόμο θα βρεθούν και 300 οικογένειες που θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον οικισμό της εταιρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Πεθαίνοντας μόνος σε ένα παγκάκι στην Πανόρμου…

Εργατικό δυστύχημα στην Ορεστιάδα: Νεκρός 50χρονος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα