ΑΘΗΝΑ
09:47
|
03.05.2024
Ένα κάλεσμα σήμερα στις 17.00 στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη αλλά και των επιθέσεων ακροδεξιών στα σχολεία της περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το κάλεσμα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο απηύθυναν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας μετά τις αποφάσεις τους τα ΔΣ της Α’, Β’ και Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και εργατικά και εκπαιδευτικά σωματεία κι άλλοι μαζικοί φορείς.

Όπως επισημαίνεται, το κάλεσμα γίνεται μετά τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου όπου ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν σε άτομα. «Από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη στις επιθέσεις στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους συνεχίζουν την δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι οι ίδιοι γνωστοί ‘μαθητές’ που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα στα σχολεία, οι ίδιοι που επιτίθενται σε πρόσφυγες, που τρομοκρατούν μαθητές, που προκαλούν ζημίες στα σχολεία», τονίζουν.

Το βράδυ της Παρασκευής,  Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης πραγματοποίησαν πικετοφορία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο 902.gr.

Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «τότε ρουφιάνοι τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες και «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», οι φοιτητές μοίρασαν ανακοινώσεις καλώντας το λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονικής δράσης των φασιστών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα υπήρξε καταγγελία για επίθεση σε βάρος ενός15χρονου πρόσφυγα μαθητή του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου από ομάδα του εθνικιστικού χώρου.  Ο μαθητής που δέχτηκε την άγρια επίθεση για έναν μήνα δεν πήγε ξανά στο σχολείο, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του φοβόντουσαν μην υπάρξει νέα επίθεση εις βάρος του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και στο Μεξικό ξεσηκώνονται οι φοιτητές για το έγκλημα στη Γάζα

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα