ΑΘΗΝΑ
07:52
|
27.04.2024
Τραγικός επίλογος. Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις έμπειροι αναρριχητές που αγνοούνταν, ηλικίας από 50 έως 55 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τρεις αναρριχητές, που αγνοούνταν στον Χελμό.

Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος kalavrytanews.com, το δράμα με τους αγνοούμενους ορειβάτες ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4μμ, όταν εντοπίσθηκε και ο τρίτος νεκρός, λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό και των δύο άλλων. 

Από νωρίς σήμερα, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής καθώς και το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης είχαν εντοπίσει ένα κράνος και ένα μπουφάν σε απόκρημνο σημείο κοντά στα Ύδατα της Στυγός. Εκεί επικεντρώθηκαν όλα τα διασωστικά συνεργεία.  Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οι τρεις αναρριχητές προσπαθούσαν να βρουν πάγο, για να σκαρφαλώσουν εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε μεγάλη χιονοστιβάδα, που στέρησε τη ζωή στους τρεις άτυχους άνδρες.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση, για να μεταφερθούν οι σοροί των αναρριχητών καθώς το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο. Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 49 έως 55 ετών κάτοικοι της Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου. Ο ένας ήταν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και ο άλλος ήταν εκπαιδευτής στην παγο-αναρρίχηση, ενώ ο τρίτος διατηρούσε Φαρμακείο στην Πάτρα.

Οι τρεις αναρριχητές ήταν αγνοούμενοι από το απόγευμα του Σαββάτου (05-02-2022) στην περιοχή Χελμός στα Καλάβρυτα. Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες, διέκριναν ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς στα Ύδατα της Στυγός.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από τα χαράματα της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και χιονοδρόμοι-στελέχη του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα