ΑΘΗΝΑ
07:08
|
19.04.2024
Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη συγκέντρωση των εργαζομένων σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με λεωφορεία και αυτοκίνητα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ για να φτάσουν στην Αθήνα ώστε να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας,  που θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας τους και το μέλλον τους.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» φώναξαν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου άνοιξαν τα πανό τους και πήραν θέση για τη συνέντευξη Τύπου.

Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην πολύπαθη ΛΑΡΚΟ πραγματοποιείται με τη συμπαράσταση Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, δεκάδων Σωματείων αλλά και εργαζομένων, που επίσης βιώνουν τις συνέπειες της εργασιακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. 

Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που μάχονται για την υπογραφή Σύμβασης. «Στης COSCO την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:  «Από τη ΛΑΡΚΟ μέχρι το λιμάνι, μ’ οργάνωση κι αγώνα η εργατιά δε χάνει».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει ότι η μάχη των εργαζομένων σήμερα στη ΛΑΡΚΟ δίδεται για να μη χάσουν δουλειά και σπίτι.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το ΜέΡΑ25 δημοσιεύει βίντεο με τίτλο: «Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ΛΑΡΚΟ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη, ο οποίος εκλέγεται στον νομό Φθιώτιδας, δήλωσε στο Twitter ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποδέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Η συνάντηση κατέληξε σε… ναυάγιο και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα