ΑΘΗΝΑ
03:32
|
21.05.2024
Αίτημα διακοπής της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτημα διακοπής της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, υπέβαλε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, ενώ κανονικά είχε οριστεί η έναρξη της πολύκροτης δίκης. Το αίτημα του Αλ. Κούγια έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που όρισε νέα ημερομηνία στις 25 Φεβρουαρίου, παρά το αρχικό αίτημα του κ. Κούγια για έναρξη της δίκης στις αρχές Μαρτίου.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας, υποβάλλοντας το αίτημα του επίσημα στο δικαστήριο, όπου δικάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρεις τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες. Ο Αλέξης Κούγιας εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα. Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη απ’ τις φυλακές στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τις 9 και μπήκε στη δικαστική αίθουσα απ’ την πίσω πλευρά χωρίς να κάνεις δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αρκετοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Λουκάρεως φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Αλλά και χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια στη συγκάλυψη κυκλωμάτων βιαστών και παιδεραστών από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό πανό που έγραφε: «Λιγνάδης-ΑΣΟΕΕ-Θεσσαλονίκη, Η κυβέρνηση ξέρει να συγκαλύπτει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα