ΑΘΗΝΑ
09:06
|
19.04.2024
Νέο μακάβριο εύρημα σε πρώην καθολικό οικοτροφείο στην επαρχία του Σασκάτσεουαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια από τις ιθαγενικές εθνότητες του Καναδά ισχυρίζεται πως ότι ανακάλυψε στοιχεία για 54 αδιευκρίνιστης ταυτότητας τάφους στις τοποθεσίες των δύο πρώην καθολικών οικοτροφείων Fort Pelly και St Phillip’s στην επαρχία του Σασκάτσεουαν.

Αν επαληθευτεί ο ισχυρισμός της φυλής Κισεκούσι θα πρόκειται για το πιο πρόσφατο εύρημα μιας σειράς ερευνών που έχουν αποκαλύψει πάνω από 1.100 ανώνυμους τάφους ιθαγενών μαθητών από την περασμένη άνοιξη.

Τα εν λόγω οικοτροφεία που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες μέρος μιας πολιτικής που αποσκοπούσε στην αφομοίωση των ιθαγενών παιδιών και στην καταστροφή των αυτόχθονων πολιτισμών και γλωσσών.

Η έκθεση ορόσημο της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης (TRC), που κυκλοφόρησε το 2015, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σχολικό δίκτυο οικοτροφείων του Καναδά ισοδυναμούσε με «πολιτιστική γενοκτονία κατά των ιθαγενών». Από το 1863 έως το 1998, περισσότερα από 150.000 παιδιά ιθαγενών απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους και τοποθετήθηκαν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα