ΑΘΗΝΑ
19:52
|
19.04.2024
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η περιοχή Ντονμπάς, αφού από την Πέμπτη βιώνει από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς Ουκρανών τους τελευταίους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πασέχνικ, διέταξε γενική κινητοποίηση.

«Θα ανακοινωθεί γενική κινητοποίηση στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», είπε σε διάταγμά του ο Λεονίντ Πασέχνικ, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο «Το Λαϊκό Συμβούλιο του LPR, θα ενημερωθεί αμέσως για την ανακοίνωση της κινητοποίησης».

Από την άλλη, ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ , Ντένις Πουσίλιν, διέταξε γενική κινητοποίηση του λαού.

«Προτρέπω τους συμπολίτες που βρίσκονται στην εφεδρεία να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία στρατολόγησης», είπε το Σάββατο και πρόσθεσε «Σήμερα υπέγραψα διάταγμα για γενική επιστράτευση».

«Θα προστατεύσουμε το Ντονμπάς και όλο τον ρωσικό λαό», είπε ο Ντένις Πουσίλιν και διέταξε την κυβέρνηση να μετατοπίσει την οικονομία σε συνθήκες πολέμου, σύμφωνα με το διάταγμα. Το νομοθετικό σώμα του Ντονιέτσκ ενέκρινε το Σάββατο την κινητοποίηση, η οποία έθεσε σε ισχύ το διάταγμα.

Η κατάσταση στη γραμμή στο Ντονμπάς χειροτέρεψε το πρωί της Πέμπτης. Οι DPR και LPR ανέφεραν μερικούς από τους πιο έντονους βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, αλλά ένας άμαχος τραυματίστηκε και ο βομβαρδισμός προκάλεσε ζημιές σε ορισμένες αστικές εγκαταστάσεις. Ουκρανικές μονάδες βομβάρδισαν περισσότερα από 10 πληθυσμιακά κέντρα στις δημοκρατίες του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ το Σάββατο δήλωσε, ότι οι βομβαρδισμοί από την Ουκρανία προκάλεσαν ζημιές και σε σταθμό ύδρευσης. Ο σταθμός άντλησης νερού στη Vasilievka είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη, το οποίο τροφοδοτεί με νερό τα πληθυσμιακά κέντρα και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης.

«Έχουμε σημαντικές πληροφορίες, ότι ο σταθμός άντλησης νερού Vasilievka έχει υποστεί ζημιά», η παροχή ρεύματος στην περιοχή έχει διακοπεί, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί εφεδρικό σύστημα παροχής νερού.

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την αναγνώριση Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από τη Ρωσία

Εν βρασμώ Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ

Οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την Παρασκευή εκκένωση του πληθυσμού τους στη Ρωσία εν μέσω αυξανόμενης απειλής.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προστατεύσει τους Ρώσους πολίτες στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, εάν η ζωή τους κινδυνεύσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν στο Telegram το Σάββατο.

«Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο. Ο Πρόεδρός μας Βλαντιμίρ Πούτιν το είπε επανειλημμένα νωρίτερα και το λέει αυτές τις μέρες», είπε ο Βολοντίν. «Εάν προκύψει κίνδυνος για τις ζωές των Ρώσων και των συμπατριωτών που ζουν σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, η χώρα μας θα τους υπερασπιστεί».

Ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Ροστόφ Βασίλι Γκολούμπεφ ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να πληρωθούν οι πρόσφυγες, που φτάνουν στην περιοχή με 10.000 ρούβλια ο καθένας και οι κορυφαίοι Ρώσοι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης και υγειονομικοί υπάλληλοι βρίσκονται καθ’ οδόν για την περιοχή.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα