ΑΘΗΝΑ
11:31
|
20.04.2024
«Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα φωνές» τα πρώτα λόγια του 21χρονου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε πριν από λίγο ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ο 21χρονος Λευκορώσος βρέθηκε ζωντανός νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πρύμνη του πλοίου και απεγκλωβίστηκε ανανεώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί. 

Ο διασωθείς 21χρονος Λευκορώσος αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τυχόν και άλλα άτομα που πιθανόν βρίσκονται επί του πλοίου. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, κάτι που φαίνεται και από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος. Ο 21χρονος θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται. Σημειώνεται πως ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, όχι όμως τις τελευταίες ώρες, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου. «Ευτυχώς ζω» ήταν τα πρώτα λόγια του ανθρώπου που εντοπίστηκε σήμερα στην πρύμνη του πλοίου που φλέγεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο λευκορώσος επιζών αναμένεται να δώσει σημαντικές πληροφορίες στους διασώστες, ενώ περιέγραψε τον τρόπο που σώθηκε: «Ήμουν στο κάτω κάτω deck κι έτσι σώθηκα. Δεν είδα άλλον ζωντανό, απλά άκουσα  φωνές». 

11 αγνοούμενοι

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος ενός εκ των τριών αγνοουμένων Ελλήνων, που βρίσκεται στο Euroferry Olympia, το οποίο συνεχίζει να φλέγεται.

Κέρκυρα: Η σπαρακτική κραυγή από σύζυγο αγνοούμενου – «Γιατί αφήνετε ανθρώπους να καίγονται;»

«Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, αλλά μεγάλωσε και η αγανάκτηση για όλους τους αρμόδιους που δεν κινητοποιήθηκαν να φωνάξουν από την αρχή δυνάμεις από την Ιταλία. Έπρεπε να έρθει από την Αλβανία το πυροσβεστικό το μεγάλο; Δύο μικρά πυροσβεστικά προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά σε αυτό το καράβι. Γιατί δεν ήρθε και άλλη βοήθεια; Οι άνθρωποι είναι ζωντανοί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ανθρώπου που βρέθηκε, και φωνάζουν βοήθεια. Και δεν μπορούν να πάρουν ειδικές στολές για να μπουν», είπε η κ. Μπεκιάρη.

«Έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, είναι επαγγελματίας και περιμένει βοήθεια. Το γνώριζε το πλοίο για αυτό και αρνήθηκε να πάρει καμπίνα. Για αυτόν τον επιχειρηματία υπάρχουν καταγγελία ότι καίει τα πλοία του για να πάρει αποζημιώσεις. Γιατί αφήνετε 12 ανθρώπους να καίγονται;», συνέχισε η ίδια εμφανώς ταραγμένη.

Η ίδια απηύθυνε και έκκληση στην πολιτεία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανεύρεση των αγνοούμενων.

«Euroferry Olympia»: Εντοπίστηκε αγνοούμενος στην πρύμνη του πλοίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα