ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.05.2024
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κάνει αναφορές για επιθέσεις από «Ουκρανούς εθνικιστές» στις 10.30 το πρωί, με θύματα άμαχο πληθυσμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αναφέρει ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών για να βομβαρδίσει οικιστικά τετράγωνα στην πόλη Σταρομπέλσκ, περίπου 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) βόρεια του Λουγκάνσκ το πρωί του Σαββάτου. Το αναφερόμενο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των δυνάμεων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ που υποστηρίζονται από τον ρωσικό στρατό.

Η Ουκρανία έλεγχε την πόλη πριν από τη δραματική έξαρση αυτή την εβδομάδα, και δεν είναι σαφές ποιος την ελέγχει τώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η επίθεση από «Ουκρανούς εθνικιστές» σημειώθηκε γύρω στις 10.30 τοπική ώρα. Κτίρια υπέστησαν ζημιές και πυρπολήθηκαν, είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπήρξαν θύματα αμάχων, χωρίς να διευκρινίσει πόσα.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης, ότι αναμένει «παρόμοιες προκλήσεις» στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλέστηκε αξιωματούχους του Λουγκάνσκ να ισχυρίζονται, ότι η Ουκρανία εκτόξευσε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους στο έδαφός της την ίδια ημέρα. 

Η Ουκρανία βάλλεται – Βομβαρδισμοί στο Κίεβο και στον νότο

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε σφοδρές μάχες στο Σταρομπέλσκ, κατηγορώντας επίσης τις ρωσικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη το πρωί της Παρασκευής. Δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για βομβαρδισμό αμάχων στο Σταρομπέλσκ.

Η Ρωσία επέμεινε ότι χτυπά μόνο στρατιωτικές τοποθεσίες, όπως αεροδρόμια και σταθμούς ραντάρ. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας επανέλαβε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στόχευαν αμάχους.

Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετά από αναφορές για βομβαρδισμούς κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, που καθορίστηκε από τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός το 2014-2015. Οι πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για έναρξη εχθροπραξιών.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα