ΑΘΗΝΑ
14:02
|
23.04.2024
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Σαντίρ Γιαπαρόφ μετά την επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Σαντίρ Γιαπαρόφ, εξέφρασε τη στήριξή του στις ενέργειες της Ρωσίας για την προστασία των ρωσόφωνων πληθυσμών του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την επικοινωνία των δύο ηγετών αναφέρει: «Οι πρόεδροι Σαντίρ Γιαπαρόφ του Κιργιστάν και Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας συζήτησαν για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο κ. Γιαπαρόφ τόνισε ότι το Κίεβο ευθύνεται αποκλειστικά για την υπονόμευση των συμφωνιών του Μινσκ και δήλωσε ότι στηρίζει τις ενέργειες της Μόσχας για την προστασία των πολιτών του Ντονμπάς. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κιργιστάν για τη θέση αλληλεγγύης που έλαβε».  

Τέλος, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της διμερούς, στρατηγικής συνεργασίας τους. Το γραφείο Τύπου του Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι οι «δύο ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σε θέματα για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».

Χθες, στο πλευρό της Ρωσίας συντάχθηκαν η Γεωργία, η οποία είπε ότι δεν θα ακολουθήσει τη «δυτική εκστρατεία» των κυρώσεων κατά της Μόσχας. Το ίδιο ανακοίνωσε η Σερβία ενώ Συρία και Ουζμπεκιστάν είπαν ότι στηρίζουν τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα