ΑΘΗΝΑ
16:09
|
26.04.2024
Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση των δύο μέσω στην ευρωπαϊκή αγορά - Ήδη εκτός youtube τα δύο κανάλια - Προβλήματα και για το Netflix.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την έγκριση των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης των Russia Today και SPUTNIK στην ευρωπαϊκή αγορά μέσων ενημέρωσης ανεξαρτήτως του δικτύου διανομής τους.

Το μέτρο σημαίνει ότι θα απαγορευθεί στους διαχειριστές της ΕΕ να μεταδίδουν, να διευκολύνουν ή με κάθε άλλο τρόπο να συμβάλουν στην μετάδοση περιεχομένου των RT και Sputnik, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν.

Το μέτρο περιλαμβάνει καλωδιακή, δορυφορική μετάδοση, μέσω IPTV, με πλατφόρμες ή εφαρμογές αναπαραγωγής βίντεο, είτε είναι νέες, είτε προεγκατεστημένες.

Το μέτρο θα εφαρμοσθεί επίσης επί των αδειών και των συμφωνιών μετάδοσης, οι οποίες θα ακυρωθούν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αναμένει το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές χώρες εντός της ημέρας.

Από την πλευρά της η πλατφόρμα Youtube κλείνει ήδη τους λογαριασμούς των καναλιών που είναι συνδεδεμένα με το Russia Today και το Sputnik σε ολόκληρη την Ευρώπη, με άμεση ισχύ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μερικές ώρες μετά  την απόφαση της Meta Platforms, ιδιοκτήτριας εταιρείας του Facebook, να περιορίσει την πρόσβαση στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε εχθές εκ μέρους της εταιρείας ο αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις Νικ Κλεγκ.

Nα σημειωθεί, τέλος, ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της γαλλικής Γερουσίας, Λοράν Λαφόν, με επιστολή του στον πρόεδρο της γαλλικής ρυθμιστικής αρχής οπτικοακουστικών μέσων, ζήτησε αναστολή του τηλεοπτικού σταθμού και της ιστοσελίδας Russia Today στη Γαλλία.

Το Netflix αρνείται να μεταφέρει ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια

Ο αμερικανικός γίγαντας του streaming Netflix δεν θα συμμορφωθεί με ρωσικό νόμο που απαιτεί από όλους τους παρόχους περιεχομένου βίντεο με πάνω από 100.000 ημερήσιες προβολές να προσθέσουν 20 τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης εμβέλειας στην πλατφόρμα τους. «Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, δεν σχεδιάζουμε να προσθέσουμε αυτά τα κανάλια στην υπηρεσία μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο Variety, χθες Δευτέρα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ψυχαγωγίας χαρακτήρισε το απαιτούμενο πακέτο «κανάλια προπαγάνδας» και δήλωσε ότι ένα από αυτά ήταν το «Spa, ένα κανάλι που λειτουργεί από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία». Το θρησκευτικό κανάλι στο οποίο αναφερόταν ονομάζεται Spas, το οποίο σημαίνει «Σωτήρας» στα εκκλησιαστικά σλαβικά. Τα δύο πακέτα που αποτελούν το υποχρεωτικό σύνολο περιλαμβάνουν επίσης διάφορα ψυχαγωγικά κανάλια, ένα παιδικό κανάλι κινουμένων σχεδίων και ένα μουσικό κανάλι.

Το Netflix έφτασε στη Ρωσία πριν από ένα χρόνο. Η ρωσική θυγατρική του προστέθηκε στον επίσημο κατάλογο παρόχων περιεχομένου στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά από πιέσεις που άσκησαν οι ανταγωνιστές της στη ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης RKN. Η υπηρεσία είχε στη διάθεσή της δύο μήνες για να συμμορφωθεί με τους κανόνες σχετικά με τα 20 κανάλια που πρέπει να έχει μετά από αυτό, με την προθεσμία να λήγει την Τρίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Celebrities στα εστιατόρια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα