ΑΘΗΝΑ
00:00
|
20.04.2024
Συνεδριάζουν, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους και τα εδάφη του έναντι μιας ρωσικής επίθεσης, δήλωσε, σήμερα Παρασκευή, φτάνοντας στις Βρυξέλλες για να συμμετέχει στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

«Η Συμμαχία μας, είναι αμυντική. Δεν επιδιώκουμε καμία σύγκρουση. Αλλά αν έρθει η σύγκρουση σ’ εμάς, είμαστε έτοιμοι και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ» ανέφερε στους δημοσιογράφους, ενώ καταδίκασε και «τις ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων» στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανέφερε πως «καταδεικνύει την απερισκεψία αυτού του πολέμου,  τη σημασία του τερματισμού του και τη σημασία της απόσυρσης όλων των στρατευμάτων της Ρωσίας και της συμμετοχής, καλή τη πίστει, στις διπλωματικές προσπάθειες».

Στη Σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της Συμμαχίας, αναμένεται, εκτός από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, να παραστούν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φιλανδίας, καθώς και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Εκτός από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πάλι στις Βρυξέλλες, έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας και του Καναδά Μέλανι Ζολί.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα