ΑΘΗΝΑ
10:48
|
24.04.2024
ΝΑΤΟϊκός εξοπλισμός των ΗΠΑ από τη Ρουμανία, στην Ξάνθη για κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν χθες σε μια σελίδα του facebook από το Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας, στο οποίο φαίνονται τεράστιες νταλίκες να μεταφέρουν τανκς και στρατιωτικό εξοπλισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προκάλεσε αίσθηση και ερωτηματικά.

Οι πληροφορίες του evros-news.gr αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άρματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός, προέρχονται από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις των ΗΠΑ που εδρεύουν στη Ρουμανία και αναμένεται σήμερα, μέσω Ορμενίου, να μεταφερθούν στην Ελλάδα με προορισμό το Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με την συμμετοχή και μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες ασκήσεις στο Πετροχώρι, αφού τα τελευταία χρόνια συχνά συμβαίνει αυτό, στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συνεργασίας.

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλα αυτά τα άρματα θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα φορτωθούν στο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «LIBERTY PASSION που θα καταπλεύσει εκεί από 19 έως 21 Μαρτίου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα