ΑΘΗΝΑ
13:27
|
18.05.2024
Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι όποιοι κι αν είναι οι επενδυτές και όποτε και αν έρθουν θα τους βρουν στο εργοστάσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράταση έδωσαν ΤΑΙΠΕΔ και Ειδικός Διαχειριστής στην καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς παραχώρησης της ΛΑΡΚΟ.

Κανονικά, όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, τα επενδυτικά σχήματα θα έπρεπε να προσέλθουν σήμερα για την κατάθεση των φακέλων, ωστόσο πληροφορίες θέλουν τους δύο διοργανωτές των διαγωνισμών, να όρισαν νέα ημερομηνία στις 31 Μαρτίου.

Πηγές λένε ότι την παράταση ζήτησε ένα εκ των υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων για τη συγκέντρωση νομιμοποιητικών εγγράφων, ωστόσο η μη επίλυση των δύο εκκρεμοτήτων της θέσπισης της ΑΕΠΟ του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και η μη ολοκλήρωση των απολύσεων των εργαζομένων της φαίνεται να ήταν οι κύριοι λόγοι για την παράταση των διαγωνισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως προς το εργασιακό να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας φέρεται να γνωμοδότησε θετικά για τη διαδικασία που προηγήθηκε ως προς την ομαδική απόλυση των 1.080 εργαζομένων και σε 20 μέρες θα τεθούν εκτός εργασίας.

Από την πλευρά τους τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είχαν προειδοποιήσει από το Σάββατο, μετά από τη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρς με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι «με τα λεγόμενα του [ο υπουργός] και γνωρίζοντας από την πλευρά μας την τεράστια αξία της ΛΑΡΚΟ, μας οδηγεί να υποψιαστούμε το ενδεχόμενο με τις “πλάτες” της κυβέρνησης και σε συνεννόηση με συγκεκριμένα συμφέροντα να μην υπάρξει στημένα ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς. Ετσι θα τους δοθεί η δυνατότητα να την εκποιήσουν σε ελεύθερες διαπραγματεύσεις (Θα το δείξει η ιστορία)».

«Ακόμη και σήμερα όπου ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας βλέπει τις τεράστιες προοπτικές της ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι κονδυλοφόροι της μας λένε ότι “η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη”. Από τα λίγα που γνωρίζουμε, όταν στο καπιταλισμό κάτι μπορεί να προσφέρει άμεσα κέρδη και δεν αξιοποιείται, μία μόνο εξήγηση υπάρχει: Το κλείνουν για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή που οι επιπτώσεις του πολέμου φορτώνονται στο λαό, με ευθύνη της κυβέρνησης και κυρίως της τρόικας Σταϊκούρας – Σκρέκας – Χατζηδάκης η ΛΑΡΚΟ και η χώρα μας χάνουν σε ημερήσια βάση πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

«Από την πλευρά μας δεν έχουμε πού να πάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να μην βγούμε έξω από τις εργασίες μας και από τα σπίτια μας. Εδώ θα μας βρουν οι επενδυτές της. Όποιοι και να είναι, όποτε και να έρθουν. Οτι δεν έλυσε η κυβέρνηση ως όφειλε απέναντι μας, θα καλεστούν να το λύσουν αυτοί από την πρώτη μέρα» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα