ΑΘΗΝΑ
23:23
|
18.04.2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε ότι οι φαρμακευτικές εργάζονται πάνω σε ένα εμβόλιο έναντι όλων των μεταλλάξεων με ετήσια διάρκεια προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για την ανακοπή και καλύτερη αντιμετώπιση ενός νέου κύματος της νόσου Covid-19, θα είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με μία η 4η δόση του εμβολίου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, Άλπμερτ Μπουρλά.

«Έρχονται πολλές μεταλλάξεις, και η Όμικρον ήταν η πρώτη που κατάφερε να παρακάμψει – με επιδέξιο τρόπο – την ανοσολογική προστασία που παρέχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας. Μιλώντας στην εκπομπή «Face the Nation» ο Έλληνας CEO πρόσθεσε ότι «η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, και δεν διαρκεί πολύ». Ως εκ τούτου, «προς το παρόν είναι απαραίτητη μια τέταρτη δόση του εμβολίου», σημείωσε ο κ. Μπουρλά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Pfizer εξήγησε ότι η εταιρεία του αλλά και άλλες φαρμακευτικές, όπως η αμερικανική Moderna, εργάζονται πάνω σε ένα ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο.

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός εμβολίου με διάρκεια προστασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο», είπε στο CBS. «Εάν το καταφέρουμε αυτό, πιστεύω ότι ίσως να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στο πώς ζούσαμε πριν τον ιό», κατέληξε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα