ΑΘΗΝΑ
07:51
|
26.04.2024
Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπελμάρς η γαμήλια τελετή παρουσία τεσσάρων καλεσμένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο συνιδρυτής του ισότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα παντρευτεί τη σύντροφο και μητέρα των παιδιών του, Στέλλα Μόρις, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Μπελμάρς» στις 23 Μαρτίου παρουσία τεσσάρων καλεσμένων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον βρετανικό «Γκάρντιαν» (Guardian) η σπουδαία σχεδιάστρια μόδας, Βίβιαν Γουέστγουντ, θα σχεδιάσει το νυφικό της 50χρονης δικηγόρου Μόρις και ένα κιλτ για τον Ασάνζ καθώς οι γονείς του έχουν καταγωγή από τη Σκωτία. Η Γουέστγουντ στάθηκε εξ αρχής στο πλευρό του Αυστραλού Τζούλιαν Ασάνζ στη δικαστική διαμάχη του με το κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Τζούλιαν Ασάνζ κέρδισε το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ. Η νομική ομάδα του 50χρονου δημοσιογράφου, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του επιτρέψει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης έκδοσης για νομικά ζητήματα γενικής δημόσιας σημασίας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Τζούλιαν Ασάνζ κινδυνεύει με κάθειρξη έως 175 ετών επειδή από το 2010 δημοσιοποίησε περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα ντοκουμέντα για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το ζεύγος Ασάνζ-Μόρις γνωρίστηκε όταν ο Αυστραλός είχε καταφύγει ζητώντας πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Παντρεύονται τρία χρόνια μετά τη σύλληψη του Ασάνζ ενώ έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

Την Κυριακή η Μόρις δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA News ότι είναι «ενθουσιασμένοι» για τον γάμο τους παρά τους πολλούς περιορισμούς. Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν γνωρίζουν αν θα επιτραπεί η παρουσία ενός φωτογράφου κι αν θα μπορούν οι καλεσμένοι να παραμείνουν στη φυλακή μετά το τέλος της τελετής. «Ο Τζούλιαν κρατείται για λογαριασμό μιας ξένης χώρας χωρίς να του έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία, το οποίο είναι όνειδος», είπε η Στέλλα Μόρις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα