ΑΘΗΝΑ
04:37
|
01.02.2023
Tο πρωί της Τετάρτης θα βρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα συζητηθεί το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τους εργαζόμενους με τις οικογένειές τους στον δρόμο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μάρτη στη Λάρυμνα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού, οι εκπρόσωποι των Σωματείων συζήτησαν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προχωρά τους εγκληματικούς της σχεδιασμούς χωρίς να διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και χωρίς να ενημερώνει συγκεκριμένα τους εργαζόμενους για το μέλλον τους. Επίσης έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στις διαφορετικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την εκτόξευση της τιμής του νικελίου, καθώς και στην ολοκλήρωση της προσχηματικής διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, τονίζοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα προκειμένου η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει ανοιχτή και να λειτουργεί.

Στο πλαίσιο αυτό οι διοικήσεις των Σωματείων το πρωί της Τετάρτης θα βρεθούν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα συζητηθεί το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά της διαδικασίας διαβούλευσης.

Επίσης την Παρασκευή 18 Μάρτη, μπροστά από τα γραφεία της διεύθυνσης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση – συνέλευση των εργαζομένων από όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ανοιχτή επιστολή των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για να σταματήσουν τα εγκληματικά κυβερνητικά σχέδια κατέθεσαν ως Αναφορά οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Ευλογία οι κυρώσεις της Δύσης, λέει ο Λουκασένκο στη Ζιμπάμπουε

Γαλλία: Εργατικός «2ος γύρος» ενάντια στο συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα