ΑΘΗΝΑ
18:44
|
07.05.2024
Κρίθηκε ένοχος για απάτη και προσβολή δικαστηρίου. Η ανάρτηση του Ρώσου στα social media μετά την ετυμηγορία που σχολιάστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα χρόνια φυλάκισης επέβαλε δικαστήριο στη Ρωσία στον ήδη έγκλειστο επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη και προσβολή του δικαστηρίου.  «Ο Ναβάλνι διέπραξε απάτη, δηλαδή κλοπή περιουσίας άλλων με δόλο», αναφέρει η ετυμηγορία που ανέγνωσε η δικαστής, Μαργαρίτα Κότοβα. Οι Ρώσοι εισαγγελείς εισηγήθηκαν τη μέγιστη ποινή για τον Ναβάλνι, δηλαδή κάθειρξη 13 ετών, για τα αδικήματα της απάτης και της περιφρόνησης του δικαστηρίου.

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή δυόμιση ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα στα ανατολικά της Μόσχας για παραβίαση όρων αναστολής. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι σε βάρος του κατηγορίες είναι κατασκευασμένες για να εμποδίσουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Στον 45χρονο Ναβάλνι, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 104.800 ευρώ).

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ο Ναβάλνι έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, στην οποία ανέφερε: «Εννέα χρόνια. Λοιπόν, όπως έλεγαν και οι χαρακτήρες της αγαπημένης μου τηλεοπτικής σειράς ‘The Wire’: ‘Κάνεις φυλακή μόνο δύο μέρες. Είναι η μέρα που μπαίνεις και η μέρα που βγαίνεις’. Είχα και ένα μπλουζάκι με αυτό το σύνθημα, αλλά οι αρχές των φυλακών το κατέσχεσαν, θεωρώντας εξτρεμιστικό το κείμενο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα