ΑΘΗΝΑ
15:08
|
11.05.2024
Απέσυρε την αγγλόφωνη έκδοσή του από τα βιβλιοπωλεία ο Ολλανδός εκδότης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποσύρθηκε από τον Ολλανδό εκδότη το βιβλίο της Καναδής συγγραφέα Ρόζμαρι Σάλιβαν που ισχυριζόταν ότι απάντησε στο ερώτημα, ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ, μετά από σωρεία διαμαρτυριών για «αναξιόπιστα» ευρήματα.

Η ερευνητική ομάδα του βιβλίου ισχυρίζεται πως ένας, επίσης, Εβραίος ονόματι Άρνολντ Βαν Ντερ Μπεργκ, κατέδωσε την οικογένεια Φρανκ, προκειμένου να σώσει την δική του οικογένεια, με αποτέλεσμα οι Φρανκ να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αλλά από τότε που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, το βιβλίο δέχτηκε κύμα επικρίσεων.

Τώρα, μια νέα έκθεση από μια ομάδα ειδικών και ιστορικών του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, υποστηρίζει ότι η 6ετής έρευνα, με επικεφαλής έναν συνταξιούχο ερευνητή του FBI, η οποία κατέληξε στην έκδοση του βιβλίου είναι ανυπόστατη και «ερασιτεχνική». «Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό στοιχείο για αυτή τη σοβαρή κατηγορία», διαπίστωσαν οι ειδικοί.

«Με αυτήν την ιστορία, εκμεταλλεύεστε την ιστορία της Άννας Φρανκ, παραποιείτε την ιστορία και συμβάλλετε σε μια μεγάλη αδικία», ανέφερε η εγγονή του υποτιθέμενου «προδότη» Άρνολντ Βαν Ντερ Μπεργκ, ενώ και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο προέτρεψε τον εκδότη του βιβλίου να αποσύρει την αγγλόφωνη έκδοσή του, λέγοντας ότι αμαυρώνει τη μνήμη της Άννας Φρανκ και την αξιοπρέπεια των επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Σε απάντηση, ο ολλανδικός εκδοτικός οίκος Ambo Anthos ανακοίνωσε ότι το βιβλίο δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο και ζήτησε από τα βιβλιοπωλεία να επιστρέψουν τα αποθέματά τους και ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη» από όσους πιθανά προσβλήθηκαν από το περιεχόμενο του.

Από την πλευρά της η ερευνητική ομάδα του βιβλίου έχει δηλώσει πως ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως αποκάλυψε την πλήρη αλήθεια. «Η θεωρία μας είναι μια θεωρία και τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Πίτερ Βαν Τουίσκ στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντοπίστηκαν 24 μετανάστες σε βραχώδες σημείο στην Τήλο

Πολωνία: Νέοι φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

H Γερμανία στη δίνη της πολιτικής βίας

ΗΠΑ: Βουτιά στο ποσοστό κατανάλωσης, χαμηλότερο επίπεδο για το εξάμηνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα