ΑΘΗΝΑ
11:03
|
06.05.2024
Οι αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, για την πιο πολυσυζητημένη στιγμή της βραδιάς των Όσκαρ 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το διάλειμμα της πανδημίας τα Όσκαρ επέστρεψαν φέτος στους «φυσιολογικούς» τους ρυθμούς με οικοδεσπότες, καλεσμένους, φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί και μια… έκπληξη για τη βραδιά που το Χόλιγουντ έχει την τιμητική του. Αυτός που έκλεψε με «θόρυβο» την παράσταση δεν ήταν η ταινία – έκπληξη για μια οικογένεια κωφών «CODA» αλλά ο Γουίλ Σμιθ. Ο 53χρονος σταρ ανέβηκε στη σκηνή, αδιαφορώντας για τη ζωντανή παγκόσμια κάλυψη της εκδήλωσης και άστραψε ένα χαστούκι στον κωμικό Κρις Ροκ. Η αφορμή για το ξέσπασμά του ήταν το χιούμορ του κωμικού και παρουσιαστή Κρις Ροκ σε βάρος της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, συζύγου του Γουίλ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκίαση και εμφανίστηκε στα Όσκαρ με σχεδόν ξυρισμένο κεφάλι.

«Τζάντα σ’αγαπώ, το ‘G.I. Jane 2’ σε περιμένει», είπε ο Κρις Ροκ. «Μην ξαναπιάσεις τη γυναίκα μου στο στόμα σου», είπε ο Γουίλ Σμιθ και χαστούκισε τον παρουσιαστή της βραδιάς.

Στη συνέχεια της τελετής ο Γουίλ Σμιθ, εκ των βραβευμένων της βραδιάς, ζήτησε «συγγνώμη» από την Ακαδημία για την πράξη του. Για τον αποδέκτη του χαστουκιού δεν είπε κάτι. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία του αμερικανικού κινηματογράφου», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός. «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Σμιθ παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard» όπου υποδύεται τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, πατέρα των πρωταθλητριών του τένις, Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς.


Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών καταδίκασε την πράξη του ηθοποιού και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του αφαιρεθεί το Όσκαρ. Η Ακαδημία έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα συμπεριφοράς της, δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή μετά το συμβάν εξηγώντας: «Πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα». Οι Αμερικανοί αγαπούν την υπερβολή και σύμφωνα με πληροφορίες για το εν λόγω περιστατικό φέρεται να κλήθηκε να επέμβει ακόμα και η αστυνομία του Λος Άντζελες. «Οι ερευνητικές μονάδες του LAPD γνωρίζουν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Post.

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ήταν άμεσες και ως είθισται διιστάμενες. Κάποιοι καταδίκασαν το τόσο «μάτσο» ξέσπασμα του Σμιθ και άλλοι τον επικροτούν καταδικάζοντας τον Ροκ για απρέπεια. Ο 23χρονος Τζάντεν, γιος του ζεύγους Σμιθ, έγραψε στο Twitter μετά την τελετή: «Και κάπως έτσι το κάνουμε εμείς».

Η Αγιάνα Πρέσλεϊ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία πάσχει από αλωπεκίαση και μιλάει ανοιχτά για το κοινωνικό στίγμα της ασθένειας, στάθηκε αρχικά υπέρ της πράξης του Γουίλ Σμιθ. Μπροστά στις αντιδράσεις τελικά διέγραψε την ανάρτησή της στο Twitter.
« #Alopecia έθνος σηκωθείτε! Ευχαριστώ #WillSmith και σε όλους τους συζύγους που υπερασπίζονται τις γυναίκες τους που ζουν με αλωπεκία μπροστά στην καθημερινή άγνοια και τις προσβολές», ανέφερε το διαγραμμένο tweet.

Άλλοι πάλι κατηγορούν τον Σμιθ για «ξέπλυμα» της βίας.  

«Η βία δεν είναι ok. Η επίθεση δεν είναι ποτέ η απάντηση», σχολίασε η ηθοποιός Σοφία Μπους, αλλά πρόσθεσε «Επίσης να πω αυτή είναι η 2η φορά που ο Κρις κοροϊδεύει τη Τζάντα στη σκηνή των #Oscars και απόψε κυνήγησε την αλωπεκία της. Το να χτυπάς μια αυτοάνοση νόσο κάποιου είναι λάθος. Το να το κάνεις επίτηδες είναι σκληρό. Και οι δύο χρειάζονται μια ανάσα».

Η Μία Φάροου έγραψε: «Ήταν απλά ένα αστείο. Τα αστεία είναι αυτό που κάνει ο Κρις Ροκ. Πάντα ήταν νευρικός (σ.σ. Σμιθ). Αυτό ήταν ένα ήπιο αστείο για εκείνον. Και λατρεύω την GI Jane».

Στο μεταξύ ακόμα πιο viral έχουν γίνει στο διαδίκτυο οι αντιδράσεις των καλεσμένων της βραδιάς.

Meme έχει γίνει η αντίδραση της Νικόλ Κίντμαν, η οποία συμφωνούμε πως θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η αντίδραση κάθε Ελληνίδας μπροστά στον λογαριασμό του ρεύματος.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα