ΑΘΗΝΑ
00:49
|
02.05.2024
Ο Ρώσος δημοσιογράφος είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα βγάλει σε δημοπρασία το Νόμπελ Ειρήνης για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ λέει ότι δέχθηκε επίθεση με λαδομπογιά και ασετόν ενώ βρισκόταν μέσα σε τρένο. «Τα μάτια μου καίνε απίστευτα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Νοβάγια Γκαζέτα» (Novaya Gazeta), η οποία τελεί σε αναστολή εργασίας μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Η διεύθυνση της εφημερίδας ισχυρίζεται ότι δέχθηκε πιέσεις και προειδοποιήσεις από την ηγεσία της Μόσχας για τον τρόπο που καλύπτει τα γεγονότα στον πόλεμο.


Ο δράστης, σύμφωνα με τον Μουράτοφ, φώναξε πριν του πετάξει την μπογιά: «Αυτό είναι για τα αγόριά μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουράτοφ πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι βγάζει το Νόμπελ του σε δημοπρασία για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Novaya Gazeta, ανέφερε πως: «Η Novaya Gazeta και εγώ αποφασίσαμε να δωρίσουμε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021 στο Ταμείο Προσφύγων της Ουκρανίας. Ζητώ από τους οίκους δημοπρασιών να απαντήσουν και να θέσουν σε δημοπρασία αυτό το παγκοσμίου φήμης βραβείο». Μέσω του άρθρου έκαναν έκκληση για τον τερματισμό της ένοπλης βίας, για την ανταλλαγή αιχμαλώτων, την παράδοση των σορών των νεκρών και την παροχή ανθρωπιστικών διαδρόμων και βοήθειας.

Το περιστατικό με τις μπογιές συνέβη χθες Πέμπτη ενώ ο Μουράτοφ επέβαινε σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Σαμάρα. Εικόνες από την επίθεση αναρτήθηκαν στο κανάλι της Novaya Gazeta στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Telegram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα