ΑΘΗΝΑ
15:40
|
25.04.2024
Καταστροφικό το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Megi. Σε τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε ήδη ο τροπικός κυκλώνας Malakas.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε το σαρωτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Megi στις Φιλιππίνες.

Από το πρωί τα σωστικά συνεργία δίνουν μάχη για τον εντοπισμό αγνοουμένων στις ανατολικές και νότιες ακτές της νησιωτικής χώρας. Η τροπική καταιγίδα Megi – Agaton στην τοπική διάλεκτο – έπληξε το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων την περασμένη Κυριακή με ανέμους που έφταναν τα 65 χιλιόμετρα την ώρα. Ήταν η πρώτη τροπική καταιγίδα της χρονιάς σε μια χώρα που κατά μέσο όρο πλήττεται από τουλάχιστον τέτοιος καταιγίδες τον χρόνο.

Ο τροπικός κυκλώνας με τη διεθνή ονομασία Malakas ενισχύθηκε σε τροπική καταιγίδα κατά το πέρασμά του από τις Φιλιππίνες. Είναι ο δεύτερος τροπικός κυκλώνας του 2022 και στην τοπική διάλεκτο είναι γνωστός με την ονομασία Basyang.

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης καθώς η καταιγίδα πλημμύρισε σπίτια, χωράφια και κατέστρεψε δρόμους και καλώδια ρεύματος, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών.

Η κεντρική επαρχία Λέιτε υπέστη τις περισσότερες ζημιές, με τις κατολισθήσεις να σκοτώνουν 21 ανθρώπους σε τέσσερα χωριά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός διαχείρισης φυσικών καταστροφών στην πόλη Μπειμπέι, ο Ράις Αουστέρο.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook δείχνουν πολλά σπίτια στο χωριό Μπούνγκα, ένα από τα πλέον πληγέντα στην επαρχία Λέιτε, καλυμμένα με λάσπη μέχρι τις στέγες.

Η νέα φυσική καταστροφή στις Φιλιππίνες σημειώνεται τέσσερις μήνες μετά τον υπέρ-τυφώνα Rai, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 375 ανθρώπων και επηρέασε συνολικά 500.000 ανθρώπους.

Ο Rai ήταν ο καταστροφικότερος τυφώνας του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα