ΑΘΗΝΑ
08:18
|
19.04.2024
Προπαγάνδα της Δύσης τα περί «ρωσικής απειλής» προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαβόητη οργάνωση «Λευκά Κράνη» αναμφίβολα εμπλέκεται στην Ουκρανία, δήλωσε, σήμερα Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία – δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση από τους New York Times ή κανέναν άλλο – πως η συγκεκριμένη ψευδο-ανθρωπιστική οργάνωση εμπλέκεται ενεργά στην Ουκρανία», δήλωσε η υψηλόβαθμη διπλωμάτης στο Radio Sputnik.

Χαρακτήρισε, δε, τα «Λευκά Κράνη» ως ένα δυτικό εργαλείο που δημιουργεί προβοκάτσιες με χημικά όπλα, προκειμένου να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης προς το συμφέρον και όφελος των «πελατών τους».

«Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα εμπλακούν και έχουν ήδη εμπλακεί στην Ουκρανία; Πρώτα από όλα, επειδή αυτή η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Απέκτησε εμπειρία στη Συρία και είναι γνωστή στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Πέρασε τη λεγόμενη διαδικασία “επαλήθευσης” και έχει ήδη νσωματωθεί σε αυτό το περιβάλλον και το διαδίκτυο. Και εδώ είναι ένα βασικό σημείο. Δεύτερον, η χρηματοδότησή τους δεν έχει σταματήσει», εξήγησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, η Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι τυχόν προβοκάτσιες που θα σκηνοθετήσουν τα «Λευκά Κράνη» θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απομακρυνθεί η προσοχή από τα εργαστήρια βιολογικών όπλων της Δύσης που ανακαλύφθηκαν στην Ουκρανία.

«Αυτή η ιστορία πρέπει να καλυφθεί με κάτι άλλο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην τρέχουσα κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του γιου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, της επιχείρησής του, των διασυνδέσεών του, των χρημάτων του, των εκταμιεύσεών του και ούτω καθεξής», σημείωσε η Ζαχάροβα

«Η καλύτερη επιλογή για να αλλάξουν την ατζέντα, είναι το παλιό γνωστό τους σχέδιο χημικών προκλήσεων. Και έχουν αυτούς που θα το διεκπεραιώσουν – τα Λευκά Κράνη. Επομένως, είναι μόνο θέμα χρόνου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν ήδη εμπλακεί, υπάρχουν ακόμη και γεγονότα που το αποδεικνύουν» κατέληξε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, τόνισε ότι οι δηλώσεις για υποτιθέμενη «ρωσική απειλή» προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία αποτελούν προπαγάνδα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της σουηδικής υπουργού Εξωτερικών Άννε Λιντ, ότι δεν αποδέχεται «την απειλή της Ρωσίας προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία με οποιονδήποτε τρόπο», η Ζαχάροβα είπε: «Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι ευφυείς, δεν βασίζονται σε γεγονότα, συνάδουν με προπαγάνδα και πρόκληση και δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των λαών αυτών των χωρών, Εγγυώνται και εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

Με πληροφορίες από Τass, sana.sy

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα