ΑΘΗΝΑ
16:51
|
28.09.2024
Νέες αεροπορικές επιδρομές από τις ισραηλινές δυνάμεις - Ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ απο την παλαιστινιακή πλευρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς αυξάνεται η ανησυχία για νέα στρατιωτική κλιμάκωση, με φόντο την ένταση μετά τις ισραηλινές επεμβάσεις στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, που άφησε πίσω της περισσότερους από 170 τραυματίες, νέα αεροπορική επιδρομή, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, στην Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Είχε προηγηθεί η εκτόξευση, χθες Τετάρτη, το βράδυ, ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έπεσε σε χωράφι στην ισραηλινή κοινότητα Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού χτύπησαν στρατιωτικές θέσεις και την είσοδο σήραγγας που οδηγεί σε υπόγειο συγκρότημα όπου είναι αποθηκευμένα χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την προώθηση των ρουκετών», ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξήσουν την αποφασιστικότητα του λαού μας και της αντίστασης (…) για την υπεράσπιση των ιερών τόπων μας στην Ιερουσαλήμ, ανεξαρτήτως θυσιών», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ.

Μετά τις ισραηλινές επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με το Al Jazeera προκάλεσαν ζημιές σε πολλά σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό al-Bureij στην κεντρική Γάζα, ακόμα τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον των ισραηλινών εδαφών Ισραήλ, οι οποίες αναχαιτίστηκαν με επιτυχία, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο της χώρας.

Η ανταλλαγή πυρών, η δεύτερη μέσα σε αυτή την εβδομάδα, που συγκαταλέγεται στις πιο σοβαρές μετά το τέλος του πολέμου 11 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, τον Μάιο του 2021, καταγράφηκε μετά την επέμβαση, το Σαββατοκύριακο, ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Ακσά, στην Πλατεία των Τεμενών, τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ και ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού, γνωστό με την ονομασία Όρος του Ναού στην εβραϊκή παράδοση.

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε χθες βράδυ χίλιους και πλέον ακροδεξιούς διαδηλωτές να πλησιάσουν τη μουσουλμανική συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, για να αποφευχθούν επεισόδια που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν νέα ένταση.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν αρκετοί υποστηρικτές του ακροδεξιού βουλευτή Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, στον οποίο νωρίτερα είχε απαγορευθεί ρητώς η πρόσβαση από τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

«Δεν θα επιτρέψω μια πολιτική πρόκληση του Μπεν Γκβιρ να θέσει σε κίνδυνο ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς και να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την αποστολή μας», συνόψισε ο πρωθυπουργός

Με πληροφορίες από Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα