ΑΘΗΝΑ
03:37
|
20.04.2024
Στο κλείσιμο του περάσματος από την Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει το Ισραήλ την Κυριακή, ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντίποινα για την ρίψη τριών ρουκετών από μαχητές του παλαιστινιακού θύλακα κατά του Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα επιβάλει το εβραϊκό κράτος, μεταθέτοντας αυτή την φορά την απάντησή του στο επώδυνο οικονομικό μέτρο του κλεισίματος του μοναδικού περάσματος από την Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ (Ερέζ) για τους εμπόρους, υπονοώντας ότι περαιτέρω επιθέσεις θα παρέτειναν την ποινή.

«Μετά τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας χθες το βράδυ, αποφασίστηκε ότι οι διελεύσεις στο Ισραήλ για τους εμπόρους και τους εργαζόμενους από τη Γάζα μέσω της διάβασης Ερέζ δεν θα επιτραπούν την ερχόμενη Κυριακή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η COGAT, μια μονάδα του υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδια για τις παλαιστινιακές πολιτικές υποθέσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής, δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ, με τη μία να πλήττει το εβραϊκό κράτος και την άλλη να μην φτάνει ως εκεί και να χτυπά κοντά σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές. Νωρίς το Σάββατο, μια τρίτη ρουκέτα εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής για καμία από τις εκτοξεύσεις.

Οι ρουκέτες, οι οποίες αποτελούν συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, έρχονται μετά από επαναλαμβανόμενες συγκρούσεις των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας με Παλαιστίνιους διαδηλωτές στο σημείο αιχμής της Ιερουσαλήμ, το συγκρότημα του τεμένους αλ Άκσα.

«Η επαναλειτουργία του περάσματος θα αποφασιστεί σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης ασφαλείας», υπογραμμίζει η COGAT στην ανακοίνωσή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα