ΑΘΗΝΑ
06:19
|
05.05.2024
Σε δήλωση που συνόδευε τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο σερίφης της Σάντα Φε είπε ότι η έρευνα για τον πυροβολισμό «παραμένει ανοιχτή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας Rust, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων όπου έλαβε χώρα ο θανατηφόρος πυροβολισμός της διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς, από τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν.

Ο σερίφης της Σάντα Φε, Άνταν Μεντόζα, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος και συνεντεύξεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και του Μπάλντουιν. Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί ποινική δίωξη θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της μελλοντικής ιατροδικαστικής έρευνας.

Η Χάλινα Χάτσινς, 42 ετών, πυροβολήθηκε από τον Μπάλντουιν ενώ ο τελευταίος έκανε πρόβα με αυτό που πίστευε ότι ήταν ένα ασφαλές όπλο.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ήταν επίσης παραγωγός στην ταινία, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη και δεν είχε ιδέα πώς εμφανίστηκε μια ζωντανή σφαίρα στο πλατό κοντά στη Σάντα Φε στην πολιτεία του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, διακρίνονται αστυνομικοί και γιατροί να τρέχουν στο σημείο, και πλάνα δείχνουν τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν να δώσουν τη μάχη για να σωθεί η Χάτσινς. Σε κάποια άλλα βίντεο, ο Άλεκ Μπάλντουιν εμφανίζεται ντυμένος καουμπόι και εξασκείται με αυτό που φαίνεται να είναι το όπλο που σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας.

Σε δήλωση που συνόδευε τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο σερίφης Μεντόζα είπε ότι η έρευνα για τον πυροβολισμό «παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε επίσης ότι αρκετά στοιχεία της έρευνας παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η εγκληματολογία πυροβόλων όπλων, η ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων, μια έκθεση από τον ιατροδικαστή και η ανάλυση των δεδομένων τηλεφώνου του Μπάλντουιν.

«Μόλις αυτά τα στοιχεία έρευνας παραδοθούν στο γραφείο του σερίφη, θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την έρευνα για να την προωθήσουμε στον εισαγγελέα της Σάντα Φε για επανεξέταση», είπε ο σερίφης.

Σύμφωνα με τους New York Times, ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της Σάντα Φε είπε ότι οι αρχές αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τους φακέλους μετά από πολλαπλά αιτήματα από τα μέσα ενημέρωσης και επειδή οι ερευνητές ήθελαν να δείξουν ποιες πληροφορίες παραμένουν εκκρεμείς προτού διαβιβαστεί η υπόθεση στους εισαγγελείς.

Οι αρχές αρνήθηκαν να αποκλείσουν την υποβολή ποινικών διώξεων για το περιστατικό και τον Οκτώβριο η εισαγγελέας Μαίρη Κάρμακ-Άλτβις είπε στους New York Times ότι «όλα σε αυτό το σημείο, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών κατηγοριών, είναι στο τραπέζι».

Η κυκλοφορία των βίντεο έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι παραγωγοί της ταινίας καταδικάστηκαν από τις αρχές επειδή δεν τήρησαν τις οδηγίες ασφαλείας και τους επιβλήθηκε το μέγιστο πρόστιμο των 136.793 δολαρίων.

Έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού διαπίστωσε ότι οι δημιουργοί της ταινίας έδειξαν «ξεκάθαρη αδιαφορία για τους αναγνωρισμένους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση πυροβόλων όπλων στα γυρίσματα».

Πρόσθεσε επίσης ότι η παραγωγή «γνώριζε ότι οι διαδικασίες ασφάλειας για τα πυροβόλα όπλα δεν ακολουθούνταν στα γυρίσματα και επέδειξε καθαρή αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων, αποτυγχάνοντας να αναθεωρήσει τις εργασιακές πρακτικές και να λάβει διορθωτικά μέτρα». Η εταιρεία δήλωσε ότι διαφωνεί με τις συγκεκριμένες αιτιάσεις και θα ασκήσει έφεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα