ΑΘΗΝΑ
10:39
|
26.04.2024
Στις 18 Μαΐου η εκδίκαση της συλλογικής αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξενοδοχειακή μονάδα, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την επιβολή ρήτρας αναπροσαρμογής στον λογαριασμό ηλεκτροδότησης, αφορά η πρώτη προσωρινή διαταγή για αναστολή διακοπής ρεύματος που εκδόθηκε χθες.

Ο ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, αν και στο συμβόλαιο που είχε κάνει με την ξενοδοχειακή μονάδα υπήρχε σαφής όρος ότι δεν θα έμπαινε Ρήτρα Αναπροσαρμογής, την επέβαλε μονομερώς, με αποτέλεσμα να χρεωθεί στον καταναλωτή το ποσό των 8.500 ευρώ ως «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Την διαδικασία δικαίωσης και το πώς εκδόθηκε η πρώτη προσωρινή διαταγή προς τον πάροχο να μην κόψει το ρεύμα εξήγησε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Η δικηγόρος επισήμανε και τις μεγάλες ευθύνες ιδιωτών και πολιτείας που δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες για το τι σημαίνει η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος.

Οι πάροχοι επέβαλαν την Ρήτρα Αναπροσαρμογής από τον Νοέμβριο του 2020, είπε η δικηγόρος και υπογράμμισε ότι στις 18 Μαΐου εκδικάζεται συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Εντωμεταξύ, πολλαπλασιάζονται ραγδαία οι προσφυγές και τα αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων στη Δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος τόσο απο μεμονωμένα άτομα, όσο και ομαδικά.

Μεταξύ άλλων ομαδική αγωγή, στην οποία έως τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 1.000 καταναλωτές, έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα