ΑΘΗΝΑ
21:37
|
19.05.2024
Η 60χρονη Βρετανίδα έχει κριθεί ένοχη για την προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον πρώην σύντροφό της, χρηματιστή Τζέφρι Έπσταιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορρίφθηκε, χθες Παρασκευή, από αμερικανικό δικαστήριο η έφεση που άσκησε η Γκιλέιν Μάξγουελ, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την καταδίκη της, για σωματεμπορία.

Η 60χρονη Βρετανίδα έχει κριθεί ένοχη για την προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον πρώην σύντροφό της Τζέφρι Έπσταιν, από το 1994 έως το 2004, προκειμένου εκείνος να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταιν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, αυτοκτόνησε μέσα στο κελί φυλακής του Μανχάταν τον Αυγούστου του 2019, εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ είχαν ζητήσει την απόρριψη της ετυμηγορία για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων, αλλά η πρόεδρος του δικαστηρίου Άλισον Νέιθαν επικύρωσε την ενοχή της για τρεις από τις πέντε κατηγορίες – συμπεριλαμβανομένης της σωματεμπορίας – για τις οποίες καταδικάστηκε, ενώ ακύρωσε δύο από τις κατηγορίες αναφέροντας, πως επί της ουσίας αφορούσαν το ίδιο αδίκημα.

«Αυτό το νομικό συμπέρασμα σε καμία περίπτωση δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ετυμηγορία των ενόρκων. Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι το σώμα των ενόρκων διαπίστωσε ομόφωνα – τρεις φορές – ότι η κατηγορούμενη είναι ένοχη για συνωμοσία με τον Έπσταϊν ώστε να δελεάσει, να μεταφέρει και να διακινήσει ανήλικα κορίτσια για σεξουαλική κακοποίηση», έγραψε η δικαστής.

Στη γραπτή της απόφαση η δικαστής αναφέρει πως η ετυμηγορία των ενόρκων υποστηρίχθηκε από τις εκτενείς καταθέσεις των μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην διάρκειας ενός μηνός δίκη που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο με την καταδίκη της πρώην συντρόφου του Τζέφρι Επστάιν.

Η απόρριψη των δύο κατηγοριών ενδεχομένως να μειώσει την ποινή της Μάξγουελ που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουνίου και να κυμανθεί από φυλάκιση πολλών χρόνων έως και δεκαετιών.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου αρνήθηκε το αίτημα της Μάξγουελ για νέα δίκη. Ήταν κάτι που είχαν ζητήσει επανειλημμένα οι δικηγόροι της 60χρονης, έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένορκος στην υπόθεση δεν αποκάλυψε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί. 

Με πληροφορίες από ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα