ΑΘΗΝΑ
02:58
|
08.05.2024
«Εβραίοι, ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε» έγραψαν οι δράστες στις προσόψεις σπιτιών κατοίκων της παραλιακής πόλης Ζισρ αζ-Ζάρκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστοι βανδάλισαν σπίτια και κατέστρεψαν δεκάδες αυτοκίνητα Ισραηλινών Αράβων της παραλιακής πόλης Ζισρ αζ-Ζάρκα στο βόρειο Ισραήλ. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για νέο «έγκλημα μίσους» , παρόμοιο με εκείνο που είχαν βιώσει οι κάτοικοι της ίδια πόλης το 2019.

Φωτογραφία από τους βανδαλισμούς στην ίδια πόλη το 2019

Οι άγνωστοι δράστες έγραψαν συνθήματα όπως ««Εβραίοι, ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε» χρησιμοποιώντας ως «υπογραφή» των γκράφιτι το αστέρι του Δαυίδ στις προσόψεις κτιρίων σε νότιο προάστιο της πόλης. Επιπλέον, προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 17 αυτοκίνητα.

Τα περιστατικά βανδαλισμών σε ιδιοκτησίες Παλαιστινίων ή Ισραηλινών Αράβων είναι ένα συχνό φαινόμενο με τους δράστες να ισχυρίζονται πως γίνονται σε αντίποινα της παλαιστινιακής βίας ή της κυβερνητικής πολιτικής του Ιρσάηλ κατά του κινήματος επικοισμού των παλαιστινιακών εδαφών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ζισρ αζ-Ζάρκα δήλωσε ότι αρχές συλλέγουν αποδείξεις από τον τόπο της εγκληματικής ενέργειας για την αναζήτηση των δραστών. «Καταδικάζουμε αυτήν την ενέργεια και ζητούμε από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας να συλλάβουν τους ρατσιστές που προκάλεσαν αυτήν την καταστροφή», δήλωσε στο δίκτυο Walla news ο Σέΐχης Μουράντ Αμάς, επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της πόλης του βορείου Ισραήλ. Ο Σάμι Αλί, πρόεδρος της Λαϊκής Επιτροπής του Ζισρ αζ-Ζάρκα δήλωσε ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι αρχικά ανακοινώθηκε. «Περίπου 35 αυτοκίνητα καταστράφηκαν», είπε στο δίκτυο Walla news.

Την επίθεση καταδίκασε με ανάρτησή της στο Facebook η ισραηλινή οργάνωση «Tag Meir», η οποία ασχολείται με την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους και του θρησκευτικού ρατσισμού. «Σήμερα το πρωί οι Ισραηλινοί Άραβες κάτοικοι του Ζισρ αζ-Ζάρκα ξύπνησαν αντικρίζοντας τους βανδαλισμούς ακραίων Ισραηλινών. Ζητούμε από την αστυνομία να προστατεύει όλους τους πολίτες του Ισραήλ από αυτού του είδους τις επιθέσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα