ΑΘΗΝΑ
12:33
|
26.04.2024
Αναμένεται να ζητήσει αναβολή της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω αδυναμίας της δικηγόρου της να παραστεί στο δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εισαγγελία της Κω παρουσιάστηκε σήμερα (9/5) η 19χρονη φοιτήτρια της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μετά από την καταγγελία για βιασμό της.

Η νεαρή κατήγγειλε τον βιαστή της στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου (14 Απριλίου) αλλά, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να μην καταθέσει μήνυση λέγοντας ότι «θα βρει τον μπελά». Της αντιπρότειναν να κάνουν οι ίδιοι συστάσεις στον φερόμενο ως δράστη για να μην το ξανακάνει.

Η 19χρονη ταξίδεψε τότε στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει μήνυση την επόμενη μέρα 15 Απριλίου στο ΑΤ Περιστερίου. Επιστρέφοντας στην Κάλυμνο, η 19χρονη δέχτηκε επίθεση έξω από τη Σχολή από την αδελφή του φερόμενου ως βιαστή, η οποία και υπέβαλε μήνυση εναντίον της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη της φοιτήτριας και να την κρατήσουν στο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η φοιτήτρια αναμένεται να ζητήσει αναβολή της δίκης για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω αδυναμίας της δικηγόρου της να παραστεί στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Α.Τ. Καλύμνου «κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας». Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να δοθεί προτεραιότητα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα και αν προκύψουν ευθύνες για τους αστυνομικούς να παραπεμφθούν για επιβολή κυρώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα