ΑΘΗΝΑ
08:57
|
19.04.2024
Νέα ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας μπροστά από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ένταση και συμπλοκή φοιτητών με αστυνομικές δυνάμεις επικράτησε μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από την επίθεση των ΜΑΤ έχουν τραυματιστεί σοβαρά δύο φοιτητές.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο και φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας. Μπροστά τους μπήκε ένα άτομο, που κατά δήλωση του είναι παλιός απόφοιτος του Πανεπιστημίου, χωρίς όμως να αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους φοιτητές η ιδιότητα του. Αρχικά επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να γενικευτεί η συμπλοκή, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους φοιτητές με γκλομπς και χρήση χημικών.

Οι φοιτητές παραμένουν αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι λίγο πιο πίσω από το σημείο που βρίσκονταν νωρίτερα και επικρατεί σχετική ηρεμία.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα καθώς οι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την παρουσία αστυνομίας και τους ελέγχους φοιτητών και φοιτητριών από άνδρες της ασφάλειας δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που από το πρωί βρίσκονταν πέριξ του πανεπιστημίου, με αφορμή τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εισήλθαν στον χώρο και διέλυσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης τους φοιτητές που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία τους.

Προηγήθηκε μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων μπροστά στο κτίριο της ΣΘΕ κατά της «νέας στρατοπέδευσης» της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο την Μεγάλη εβδομάδα όσο και την εβδομάδα που ακολούθησε ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά στη Σχολή Επιστημών για να επιτηρούν τις  εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης προκαλώντας την διαμαρτυρία φοιτητών και τις καταγγελίες πρωτόγνωρες εικόνες σε πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα