ΑΘΗΝΑ
04:42
|
18.04.2024
Οι ηγέτες Γερμανίας και Βελγίου κάλεσαν τον Μπόρις Τζόνσον μην πειράξει το Πρωτόκολλο για το Brexit.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει μονομερώς άρθρα-κλειδιά του Πρωτοκόλλου Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπογράφηκε πριν δύο χρόνια για να ρυθμίσει τις σχέσεις Λονδίνου-Βρυξελλών στην μετά-Brexit περίοδο, προκαλούν την έντονη ανησυχία Ευρωπαίων ηγετών.

Μετά τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μιχόλ Μάρτιν που κάλεσε τον Τζόνσον να μην προβεί σε αλλαγές του Πρωτοκόλλου μονομερώς ήρθε σήμερα η σειρά του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του Βέλγου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Και οι δύο προειδοποίησαν το Λονδίνο να μην παραβιάσει τα συμφωνηθέντα με αφορμή και νέο ρεπορτάζ των Τάιμς για νομοσχέδια της κυβέρνησης Τζόνσον με στόχο την μεταβολή των όρων του πρωτοκόλλου. Οι πληροφορίες της εφημερίδας ανέφεραν πως η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να απορρίψει σημαντικά τμήματα του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας μετά τον τερματισμό σχετικών συνομιλιών με την ΕΕ για τη συμφωνία του Brexit.

«Βρήκαμε μια καλή λύση για τη Βόρεια Ιρλανδία και κανείς δεν πρέπει να παρακάμψει μονομερώς τη συμφωνία στην οποία συμφωνήσαμε αμφότεροι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

Σε παρόμοιο τόνο κινήθηκε και ο Ντε Κρο προειδοποιώντας:

«Μην το αγγίζετε… Εάν αυτή η συμφωνία ανακληθεί, τότε πιστεύω ότι όλο το σύστημα θα ανακληθεί. Δεν θα έβλεπα καμία άλλη λύση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα