ΑΘΗΝΑ
05:16
|
28.06.2026
Συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη για το «φακέλωμα» των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη στάση εργασίας, από 09:00-12:00, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη θα συμμετάσχουν και τα σωματεία εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Θα πάρουν μέρος και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 09:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου.

«Εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του ΕΚΑ ενάντια στις διατάξεις του “νόμου Χατζηδάκη”, με τις οποίες προωθείται το “φακέλωμα” των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και ο έλεγχος άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος.

Σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος θα είμαστε όλοι παρόντες!» αναφέρουν οι διοικήσεις τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Βενεζουέλα: Στερεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τους φονικούς δίδυμους σεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα