ΑΘΗΝΑ
06:22
|
26.04.2024
«Μαγνητοσκοπούσαμε την επιδρομή του ισραηλινού στρατού και ξαφνικά μας πυροβόλησαν χωρίς να μας ζητήσουν να φύγουμε ή να σταματήσουμε», λέει ο συνάδελφός της που τραυματίστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ομάρ Σακίρ, επικεφαλής Ισραήλ και Παλαιστίνης του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι δολοφονία, σήμερα, της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Ακλέχ από τις ισραηλινές δυνάμεις δεν αποτελεί ασυνήθιστο ή τυχαίο συμβάν.

«Γνωρίζουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποιούν συστηματικά υπερβολική βία», δήλωσε στο Al Jazeera, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα γεγονός που πρέπει να γίνει κατανοητό στο πλαίσιο αυτής της συστηματικής πρακτικής και των δολοφονιών πολλών άλλων Παλαιστινίων δημοσιογράφων».

Όσο αφορά τις έρευνες από τις ισραηλινές αρχές για τα όσα συνέβησαν σήμερα, ενώ η Ιορδανή δημοσιογράφος κάλυπτε έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων σε καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης και οδήγησαν στον θάνατό της έκανε λόγο για «μηχανισμό που προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες».

«Αυτή είναι η εκτίμηση στην οποία έχουν καταλήξει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem», είπε. «Όταν αναφέρονται ειδήσεις για εγκλήματα, οι ισραηλινές δυνάμεις λένε συνήθως ότι θα τα ερευνήσουν. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει καμία λογοδοσία για τέτοιου είδους καταχρήσεις όταν πρόκειται για ενέργειες των ισραηλινών αρχών».

Όσο αφορά στους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι η δημοσιογράφος χτυπήθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με Παλαιστίνιους μαχητές, ο δημοσιογράφος Αλί Αλ Σαμούντι που βρίσκονταν δίπλα της και τραυματίστηκε επίσης, χωρίς να κινδυνεύει σύμφωνα με πληροφορίες η ζωή του, δήλωσε ότι στο σημείο δεν υπήρχε παρουσία ένοπλων παλαιστινίων μαχητών.

«Μαγνητοσκοπούσαμε την επιδρομή του ισραηλινού στρατού και ξαφνικά μας πυροβόλησαν χωρίς να μας ζητήσουν να φύγουμε ή να σταματήσουμε τα γυρίσματα», είπε.

«Η πρώτη σφαίρα χτύπησε εμένα και η δεύτερη σφαίρα χτύπησε τη Σιρίν. Την σκότωσαν εν ψυχρώ γιατί είναι δολοφόνοι και ειδικεύονται στο να σκοτώνουν μόνο τον παλαιστινιακό λαό.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα