ΑΘΗΝΑ
02:31
|
27.04.2024
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία οι δύο συλληφθέντες χθες μέσα στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της επίθεσης δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Ιδρύματος και τους ελέγχους φοιτητών και φοιτητριών από άνδρες της ασφάλειας.

Κατά των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση για «διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης» και άλλα αδικήματα.

Με αφορμή τις συλλήψεις και το όργιο αστυνομικής βίας που έλαβε χθες χώρα στους χώρους του ιδρύματος, με πρόφαση τις οικοδομικές εργασίες στο τμήμα Βιολογίας πραγματοποιήθηκε μεγάλη φοιτητική διαδήλωση χθες το απόγευμα, από τον χώρο του ΑΠΘ προς την Καμάρα η οποία επίσης χτυπήθηκε από την αστυνομία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει και σήμερα συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις φοιτητές που μεταφέρθηκαν χθες στα επείγοντα του νοσοκομείου για παροχή πρώτων βοηθειών μετά τον τραυματισμό τους από τους αστυνομικούς έχουν πάρει εξιτήριο.

Εντωμεταξύ, αυτή την ώρα φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών με τη στήριξη και άλλων συλλόγων τμημάτων του ΑΠΘ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αποκλεισμό του κτιρίου της σχολής τους.

«Ως εδώ! Από τη ΣΘΕ δε λείπει η αστυνομία, αλλά χρηματοδότηση, καθηγητές και βιβλία» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι φοιτητές, και καλούν τους συναδέλφους τους σε αποχή από τα μαθήματα (τα μαθήματα πραγματοποιούνται σήμερα ηλεκτρονικά) αλλά και σε μαζική συμμετοχή στον συμβολικό αποκλεισμό της Σχολής και την κινητοποίηση που οργανώνουν στις 11 π.μ. στη Κοσμητεία της Σχολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα