ΑΘΗΝΑ
02:08
|
25.04.2024
Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας δήλωσε για τη Σιρίν Αμπού Ακλέχ: «Η Παλαιστίνη έχασε μια ελεύθερη φωνή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη θλίψη του για τον θανάσιμο πυροβολισμό της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέχ, εξέφρασε στο δίκτυο Al Mayadeen ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, κατά κόσμον Ατάλα Χάνα, ένας ζωντανός θρύλος του αγώνα των Παλαιστινίων για τη γη τους. «Μετά την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ θα μας λείψει η ελεύθερη φωνή μιας γυναίκας που υπερασπιζόταν την Παλαιστίνη και τον αγώνα της».

Η δημοσιογράφος δέχθηκε πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ενώ κάλυπτε επιχείρησή τους σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη. Η Σιρίν Αμπού Ακλέχ δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι ενώ φορούσε το δημοσιογραφικό της γιλέκο. Υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της. Το δίκτυο Al Mayadeen έχει αναρτήσει στο Twitter βίντεο από τη στιγμή που οι συνάδελφοί της πληροφορούνται τον θάνατό της.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε έφοδο στην Τζενίν και επέρριψε την ευθύνη για τον θάνατο της Σιρίν Αμπού Ακλέχ στους Παλαιστίνιους.

Η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, την έδρα του δικτύου Al Jazzera, Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος τσκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο». «Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Ακλέχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη ‘press’ και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα