ΑΘΗΝΑ
10:54
|
20.04.2024
Δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται ως «περιθωριακή ομάδα» στοχοποιώντας τον Πρύτανη και την Αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η  υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και συνεχίζει: «Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι ‘προκλήθηκαν’ από τον πρύτανη του ΑΠΘ. Πώς προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης! 

»Προφανώς για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ». Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει: «Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία».

Αυτά έγιναν χθες:

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Απάντηση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία. Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική.

Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση. Πριν να είναι αργά».

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υποστήριξε ότι «από πέρυσι και με ευθύνη της κυβέρνησης και των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων,  αυταρχισμού και επιβολής της γυμνής βίας. Με εντολές κυβερνητικών παραγόντων,  με χειρισμούς  του Πρύτανη των ΜΑΤ που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και με πρόσχημα το επί 35ετία λησμονημένο ‘Στέκι του Βιολογικού’, την καταστροφή του και τη μετατροπή του σε Βιβλιοθήκη, έχει στηθεί στη Θεσσαλονίκη μία βεντέτα προκλήσεων που έχουν ως στόχο τη ‘νομιμοποίηση’ στα μάτια της κοινής γνώμης της αποτρόπαιης ιδέας να εγκατασταθεί Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε (με μειοψηφία έξι μελών) ότι η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν παραβιάζει τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα