ΑΘΗΝΑ
14:26
|
26.04.2024
Δύο έργα, το ένα στη Γάζα και το άλλο στην Κοπεγχάγη, φόρος τιμής στη ρεπόρτερ του Al Jazeera που δολοφονήθηκε κάνοντας τη δουλειά της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλη η Παλαιστίνη πενθεί σήμερα την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλα από πυρά του ισραηλινού στρατού το πρωί της 11ης Μαΐου στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Ήταν 51 ετών και είχε αφιερώσει τη ζωή της στην κάλυψη των γεγονότων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η κηδεία της Σιρίν Αμπού Άκλα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.   

Η σορός της σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Istishari της Ραμάλας στο προεδρικό συγκρότημα της Παλαιστινιακής Αρχής, όπου ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπούς αποχαιρέτησε και απέτισε φόρο τιμής στην αδικοχαμένη δημοσιογράφο. «Το Ισραήλ φέρει αποκλειστικά την ευθύνη» για τον θάνατο της Σιρίν, είπε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.  «Απορρίπτουμε την από κοινού έρευνα με το Ισραήλ για τη δολοφονία της», πρόσθεσε ο Αμπάς και διευκρίνισε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Δύο έργα, το ένα στην παραλία της Γάζας και το άλλο σε ένα τοίχο της μακρινής Κοπεγχάγης, δημιουργήθηκαν ως φόρος τιμής για την 51χρονη Παλαιστίνια ρεπόρτερ.

Στην παραλία της Γάζας ένα γλυπτό από άμμο γράφει σήμερα το όνομά της ενώ στην Κοπεγχάγη μια τοιχογραφία γράφει: «Σιρίν Αμπού Άκλα. Δολοφονήθηκε σήμερα 11/5/2022 από το Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα