ΑΘΗΝΑ
12:43
|
25.04.2024
Πολλές οι αναρτήσεις στο Twitter για την προτίμηση των δυτικών ΜΜΕ στη γλώσσα των «ίσων αποστάσεων» όταν πρόκειται για το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σιρίν Αμπού Ακλέχ (ή Σιρίν Αμπού Άκλα όπως είναι το επίθετό της στα αραβικά) δολοφονήθηκε ενώ έκανε τη δουλειά της στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Μια σφαίρα στο κεφάλι αφαίρεσε τη ζωή της ενώ κάλυπτε άλλη μια έφοδο των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων για λογαριασμό του καταριανού δικτύου, Al Jazeera. Ο θάνατος της δημοσιογράφου, που μεγάλωσε γενιές Παλαιστίνιων με τα ρεπορτάζ της από τις εμπόλεμες ζώνες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη και θυμό. Το Ισραήλ υπόσχεται έρευνα για να εξακριβωθεί η αλήθεια θολώνοντας την ίδια ώρα τα νερά με υπαινιγμούς ότι πίσω από τη δολοφονία κρύβονται ένοπλοι Παλαιστίνιοι.

Η ίδια «γλωσσική θολούρα» ήταν κυρίαρχη στους τίτλους πολλών δυτικών μέσων ενημέρωσης που όταν πρόκειται για το Ισραήλ ανακαλύπτουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων». Η λέξη «δολοφονία» έλειπε από παντού ενώ όπως εύστοχα σημειώνει ένας χρήστης στο Twitter ο «δυτικός Τύπος» χθες «ανακάλυψε» όλες τις πιθανές μορφές της παθητικής φωνής του ρήματος «σκοτώνω» στα αγγλικά.

Αυτή η δυσανεξία της Δύσης να πει τα πράγματα με το όνομά τους για τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου στην Παλαιστίνη ανέλαβε να διορθώσει το Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα