ΑΘΗΝΑ
01:19
|
01.05.2024
Εν αναμονή των στοιχείων για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προσωρινά σε αναμονή» τίθεται η συμφωνία εξαγοράς του Twitter, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του λογαριασμού του ο Ίλον Μασκ, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή αφορά τη διευκρίνηση λεπτομερειών σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων προφίλ στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η διαπραγμάτευση για το Twitter τίθεται προσωρινά σε αναμονή, εν αναμονή λεπτομερειών που να υποστηρίζουν τον  υπολογισμό ότι οι ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών», ανέφερε ο Μασκ σε ένα tweet.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 20% στις προκαταρκτικές συναλλαγές, ενώ η ίδια η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κανένα σχόλιο.

Ακόμη και πριν από την σημερινή ανακοίνωση του Μασκ, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είχε πέσει στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από την τιμή προσφοράς, λόγω ανησυχιών για την εξέλιξη της συμφωνίας.

Η εταιρεία είχε υπολογίσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι ψευδείς ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών της με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Από την πλευρά του, ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητές του θα είναι η αφαίρεση των «spam bots» από την πλατφόρμα.

Αποχώρηση στελεχών

Την ίδια στιγμή, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter αποχωρούν από την εταιρία όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής Παράγκ Αγκραουάλ.

Πρόκειται για τον Κέιβον Μπέικπουρ επικεφαλής της διεύθυνσης πελατών και τον Μπρους Φαλκ, που επέβλεπε τον τομέα των εσόδων, οι οποίοι ανέφεραν χθες σε αναρτήσεις τους, ότι οι αποχωρήσεις τους, δεν αποτελούν δικές τους αποφάσεις.

Σύμφωνα επίσης με την ενημέρωση Αγκραουάλ, που επικαλείται το Reuters, η εταιρία θα παύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας προσλήψεων, αλλά και θα αξιολογήσει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφασίσει αν κάποιες «θα πρέπει να αποσυρθούν.»

Ο Αγκραουάλ, απέδωσε την απόφαση αυτή, μερικώς, στην αδυναμία του Twitter να επιτύχει τους στόχους αύξησης του αριθμού των χρηστών και των εσόδων του, προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων επιθετικής ανάπτυξης, όπως αυτοί είχαν τεθεί το 2020.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεχτικοί με τις ομάδες μας, τις προσλήψεις, αλλά και τα κόστη,» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα