ΑΘΗΝΑ
19:06
|
17.06.2024
Δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες με συμπτώματα πυρετού σε απομόνωση και καραντίνα, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στη χώρα από επιπλοκές της νόσου Covid-19 με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες πολίτες με συμπτώματα πυρετού.

Ειδικότερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βορείου Κορέας μετέδωσε ότι έξι ασθενείς με υψηλό πυρετό απεβίωσαν και μόνο ο ένας εξ αυτών είχε διαγνωστεί θετικός στην παραλλαγή «Όμικρον» του νέου κορονοϊού. Επιπλέον, ανέφερε ότι έως και 187.000 με πυρετό έχουν ήδη τεθεί σε «απομόνωση και νοσηλεύονται».

Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες στη Δύση πιστεύουν ότι o ιός SARS-CoV-2 έχει ανιχνευθεί εδώ και καιρό στη Βόρεια Κορέα, η ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε μόλις χθες Πέμπτη (12/5) τα πρώτα κρούσματα της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA, το πρώτο και τα επακόλουθα κρούσματα διαπιστώθηκε πως οφείλονται στην υποπαραλλαγή BA.2 της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που είναι εξαιρετικά μολυσματική. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, όπου ανακοινώθηκαν μέτρα λοκντάουν. Ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων παραμένει άγνωστος.

Η έξαρση του ιού φαίνεται πάντως να έχει εξαπλωθεί εκτός των ορίων της πρωτεύουσας της Βορείου Κορέας. «Ένας πυρετός του οποίου η αιτία δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου», ανέφερε το KCNA και διευκρίνισε ότι περίπου 350.000 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα αυτού του πυρετού. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται πόσοι έχουν ή είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Ο πληθυσμός των 25 εκατομμυρίων της Βορείου Κορέας θεωρείται «ευάλωτος» απέναντι σε μια ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού καθώς δεν υπάρχει εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της νόσου Covid-19. Το περασμένο έτος η ηγεσία της χώρας απέρριψε τις «προσφορές» της διεθνούς κοινότητας για την προμήθεια εμβολίων είτε της βρετανοσουηδικής, AstraZeneca, ή της κινεζικής Sinovac. Επίσης ελάχιστα είναι γνωστά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της Βορείου Κορέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύρος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άλογο ιππασίας

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη, δεν σας φτάνει;

Εφιαλτική η κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα