ΑΘΗΝΑ
04:21
|
20.04.2024
Από τις 16 Μαΐου έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 80 τραυματιών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν αποκλειστεί στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal συνεχίζουν να παραδίδονται, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Στη Μαριούπολη, μαχητές της εθνικιστικής μονάδας Αζόφ και Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν αποκλειστεί στο εργοστάσιο Azovstal συνέχισαν να παραδίδονται. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παραδόθηκαν 694 μαχητές παραδόθηκαν, μεταξύ των οποίων 29 τραυματίες» ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, από τις 16 Μαΐου έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 80 τραυματιών, εκ των οποίων 51 έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Νοβαζόφσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Χθες Τρίτη, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την έναρξη της παράδοσης των εθνικιστών και των Ουκρανών στρατιωτών που παρέμεναν αποκλεισμένοι στο εργοστάσιο. Παραδόθηκαν συνολικά 265 μαχητές, εκ των οποίων 51 σοβαρά τραυματίες. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι μαχητές θα προωθηθούν στις ανακριτικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας ποινικών υποθέσεων σχετικά με « εγκλήματα του ουκρανικού καθεστώτος κατά του άμαχου πληθυσμού του Ντονμπάς».

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα