ΑΘΗΝΑ
18:30
|
20.04.2024
Την ήττα του στις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, ενώ παραιτήθηκε και από την ηγεσία του κόμματός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ήττα του στις εθνικές εκλογές του Σαββάτου δήλωσε ότι παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον (Scott Morrison), ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός το 2018 μετά από πολλές αλλαγές στην ηγεσία, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα φαίνεται πιθανό να σχηματίσει κυβέρνηση. 

«Απόψε μίλησα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και μελλοντικό πρωθυπουργό, Άντονι Αλμπανέζε (Anthony Albanese), και του έδωσα τα συγχαρητήριά μου για την εκλογική του νίκη απόψε», δήλωσε ο Μόρισον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα στο Σίδνεϊ, ενώ συμπλήρωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Η ισχυρή παρουσία των Πρασίνων και μιας ομάδας των λεγόμενων “γαλαζοαίματων ανεξάρτητων”, οι οποίοι διεξήγαγαν εκστρατεία με πολιτικές ακεραιότητας, ισότητας και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σημαίνει ότι η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο σκεπτικιστική ως προς το κλίμα από εκείνη που στήριξε την κυβέρνηση του Μόρισον υπέρ της εξόρυξης άνθρακα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί διατηρούσαν ένα αξιοπρεπές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, αν και πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η κυβέρνηση Φιλελευθέρων-Εθνικών μειώνει τη διαφορά στην τελική ευθεία μιας προεκλογικής εκστρατείας έξι εβδομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα