ΑΘΗΝΑ
09:04
|
26.04.2024
Με τρεις βαλλιστικούς πυραύλους απάντησε η Πιονγκγιάνγκ, στο πρόσφατο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, από την περιοχή Σουνάν στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Η Ιαπωνία, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον δύο εκτοξεύσεις έγιναν την Τετάρτη, αλλά αναγνώρισε ότι μπορεί να ήταν περισσότερες. Ο υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι ανέφερε ότι ο πρώτος πύραυλος πέταξε σε απόσταση περίπου 300χμ, με μέγιστο ύψος περίπου 550 χμ ενώ ο δεύτερος, που έφτασε τα 50χμ, ταξίδεψε περίπου 750 χμ μακριά.

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας επέκρινε τις εκτοξεύσεις, λέγοντας ότι «απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ιαπωνίας και της διεθνούς κοινότητας».

Σε μια συνεδρίαση που συγκλήθηκε μετά την εκτόξευση του πυραύλου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε τη δοκιμή «σοβαρή πρόκληση», ανέφερε το προεδρικό γραφείο από την Σεούλ.

Οι νέες πυραυλικές δοκιμές έγιναν λίγες μόνο ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναχώρησε για τις ΗΠΑ το απόγευμα της Τρίτης, μετά από ένα πενθήμερο ταξίδι στην περιοχή κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Βόρεια Κορέα φαινόταν έτοιμη για άλλη μια δοκιμή όπλων, πιθανώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μπάιντεν.

Κατά την επίσκεψή του στη Σεούλ το Σαββατοκύριακο, ο κ. Μπάιντεν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Γιουν Σουκ-γιόλ συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις και να αναπτύξουν περισσότερα στρατηγικά μέσα των ΗΠΑ, εάν χρειαστεί, για να αποτρέψουν τις εντατικοποιημένες δοκιμές όπλων της Βόρειας Κορέας.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα