ΑΘΗΝΑ
13:41
|
30.11.2023
Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει και ότι ο χώρος που θεωρείται άβατο θα πάψει να είναι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέχουν συνδρομή στις πρυτανικές αρχές για την ανέγερση της βιβλιοθήκης στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα και ασκούν τη νόμιμη βία που προβλέπεται, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο», τόνισε στη Βουλή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει και ότι ο χώρος που θεωρείται άβατο θα πάψει να είναι, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο ερώτημα «τι Πανεπιστήμιο θέλουμε».

«Θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο χώρο εκπαίδευσης ή άντρο ανομίας, θέλουμε βιβλιοθήκη ή καταλήψεις;», είπε ο κ. Οικονόμου.


Νωρίτερα, ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στην κυβέρνηση καθεστωτική συμπεριφορά, λέγοντας ότι με τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, η κατάσταση ωθείται στα άκρα. «Να μαζευτούν οι δυνάμεις καταστολής για να μην έχουμε χειρότερα», τόνισε, εκφράζοντας τη ευχή να κυριαρχήσει ψυχραιμία, σύνεση και λογική.


Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Μανώλης Συντυχάκης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας, προσπαθώντας να επιβάλει ένα κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής που τραυματίστηκε το πρωί μετά από την επίθεση των ΜΑΤ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχασε την ακοή του από το ένα αυτί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: 9χρονος αναγκάστηκε να κόψει το σχολείο λόγω κατεστραμμένου δρόμου

Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές

Πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού και στο Νεπάλ

Δημοσκόπηση για ευρωεκλογές: Ανησυχητική η άνοδος της ακροδεξιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα