ΑΘΗΝΑ
01:32
|
02.05.2024
Ιδανική ευκαιρία για επίθεση στην πολιτική Μπάιντεν από το βήμα του συνεδρίου της «Εθνικής Ένωσης Όπλων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στην πολιτική του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν άσκησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ένας εκ των πολλών ομιλητών στο ετήσιο συνέδριο της «Εθνικής Ένωσης Όπλων» (NRA) στο Τέξας, όπου 19 παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν από το όπλο 18χρονου σε μία ακόμη μαζική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος.

«Εάν οι ΗΠΑ μπορούν να στέλνουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, θα έπρεπε επίσης να κάνουν ό,τι μπορούν για την ασφάλεια των δικών μας παιδιών στην πατρίδα μας», είπε ο Τραμπ από το βήμα του συνεδρίου των οπλοβιομηχάνων της NRA στο Χιούστον του Τέξας. Μια συνάντηση που πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο «Ρομπ» στο Ουβάλντε του Τέξας.

Ο Τραμπ καταχειροκροτήθηκε λέγοντας: «Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να φτιάχνουμε ασφαλή σχολεία για τα παιδιά του έθνους και μετά να ανοικοδομούμε τα κράτη του υπόλοιπου κόσμου;». Αυτό και αν δεν ήταν μια ευθεία αναφορά του Αμερικανού πρώην προέδρου στο γεγονός ότι προ ημερών το Κογκρέσο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 40 δισ. δολαρίων. Από τις 24 Φεβρουαρίου που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν «αποδεσμεύσει» 54 δισ. δολάρια, του δικού τους προϋπολογισμού, προς το Κίεβο.

Δεν αποτελεί επίσης έκπληξη ότι ο Τραμπ απέρριψε τις εκκλήσεις για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Εν αντιθέσει πρότεινε να «οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό στην κοινωνία μας» που, όπως είπε, ευθύνεται για το μακελειό στο Τέξας. «Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ. «Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο μακελάρης ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα